Gekwetste Amsterdamse wappies huilen over 'ontdekker Christoffel Columbus': 'Nee, hij veroverde en koloniseerde!'

Geen categorieokt 25 2019, 10:00
De Thalys adverteert in ons land met posters waar ook de naam van de Italiaanse ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus op voorkomt. Dat brengt extreemlinkse huilebalken natuurlijk aan het snotteren, want Columbus was geen ontdekkingsreiziger maar leidde het koloniale tijdperk in. Dus moet deze historische figuur keihard 'gecancelled' worden. De troepen worden geleid door de New Urban Collective, opgericht door Kick Out Zwarte Piet-honcho Mitchell Esajas.
Moegestreden Nederlandse Zwarte Piet-liefhebbers vragen het zich inmiddels af: zullen we de strijd om de onschuldige kindervriend en sidekick van Sinterklaas gewoon opgeven? Dan wordt het daarna weer rustig in het land.
Mispoes. De lui van Kick Out Zwarte Piet hebben het volgende slachtoffer namelijk alvast in het vizier, waar ze voluit tegen kunnen strijden als de laatste door de schoorsteen zwartgeblakerde vrolijke mannetjes inmiddels door hun slappe roetveegaftreksels zijn vervangen. Niemand minder dan de ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus is de volgende die moet worden geschrapt. De man ontdekte - althans voor Europeanen - het Amerikaanse continent, en ontsloot de 'Nieuwe' Wereld voor de 'Oude'. Een zeer markant historisch figuur, maar geschiedenis is ook maar subjectief als mensen daar gekwetst door worden.
En dus trekt New Urban Collective, de side hustle van Kick Out Zwarte Piet-schreeuwlelijk Mitchell Esajas, ten strijde tegen Columbus. Want hij was geen ontdekker, maar een veroveraar en kolonisator. Thalys (u weet wel, van die pijlsnelle treinen) krijgt de volle laag dat ze met deze vijftiende eeuwse man adverteren. En dan vooral met zulke 'beledigende' taal! Zijn "gewelddadige geschiedenis" betekent dat hij zo snel mogelijk moet worden doodgezwegen. [icon name="hand-o-down" class=""]

"In de Verenigde Staten wordt Columbus Day afgeschaft vanwege de gewelddadige geschiedenis van Columbus.

He heeft Amerika niet 'ontdekt', maar geholpen met het koloniseren van een continent dat al bewoond werd door inheemse volkeren.

Iemand bij Thalys Nederland dacht dat het een goed idee was om Europa te Colombuseren."

EHqt86iXUAErOmh
Goed verhaal, jongens. Laten we alle geschiedenis die niet in jullie straatje past meteen afknijpen, veranderen en wegduwen. Dáár knapt de wereld pas van op!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten