Geld besparen door je lening over te sluiten

Geen categoriesep 10 2018, 15:21
Eind 2017 stond er in Nederland een totaal saldo van leningen uit van ongeveer 16 miljard euro. Dit bedrag is verdeeld over allerlei verschillende productvormen zoals autolease, doorlopende kredieten, roodstanden op betaalrekeningen en persoonlijke leningen. Lange tijd was er sprake van een afname van het uitstaand saldo aan leningen in Nederland tot er afgelopen jaar weer sprake was van een lichte toename.
Grootste voordeel bij oude leningen en leningen bij de eigen bank
Een substantieel deel van uitstaande leningen bestaat uit leningen die al jaren lopen en waarbij klanten regelmatig gebruik maken van hun opnameruimte. Dit kan het geval zijn bij een doorlopend krediet maar ook bij roodstanden op de betaalrekening. Bij oude doorlopende kredieten, leningen die al meerdere jaren lopen (minimaal 3 jaar), en bij roodstanden is vanwege de veelal hogere historische rente grote voordelen te behalen door leningen over te sluiten.
Historisch lage rente op het lenen van geld
De marktrente van dit moment op bijvoorbeeld een persoonlijke lening is historisch laag. Zo kan er al geleend worden vanaf 4,1% gedurende de gehele looptijd. Gegarandeerd vastigheid dus. Dit in tegenstelling tot een doorlopend krediet want hierbij is de rente altijd variabel.
Kortom: oude lening bij een van de grootbanken of een roodstand?
Neem eens de tijd om te bekijken hoeveel je kunt besparen op een lening. Heb je meerdere leningen of een lening en een roodstand? Waarschijnlijk kun je goedkoper lenen door je lening over te laten sluiten. Dit bespaart je al gauw enkele duizenden euro’s op de gehele looptijd van de lening. En doe je dit in de vorm van een nieuwe persoonlijke lening dan betaal je een vaste lage rente, heb je een vaste maandtermijn en een vaste looptijd. Je lost dus gegarandeerd je lening af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten