snapshot7

Tuigtwitterende VVD'er Aartsen gewoon welkom in Kamerfractie aldus Dijkhoff: 'Niet meteen affakkelen!'

Geen categoriesep 10 2018, 15:00
Hé kijk, de VVD blijkt weer eens volkomen moreel failliet te zijn. Ditmaal rondom de belachelijke tweets van een nieuw Kamerlid, dat ondanks alles gewoon aantreedt met de goedkeuring van fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. Fatsoen? Dat is vooral een stok om andere partijen mee te slaan, maar de VVD doet zelf lekker alles wat het wil. Dus suïcidale mensen even van katoen geven? Prima hoor!
De VVD laat weer eens zien over een ernstig defect moreel kompas te beschikken. Het kersverse Kamerlid Thierry Aartsen blijkt in het verleden een aardige Twitter-hooligan geweest te zijn - hij gebruikte het sociale medium om depressieve mensen te belasteren omdat zijn trein vertraging had, drong zich op #metoo-achtige wijze op aan vrouwen en had dikke lol om pesterijen van Sylvana Simons.
Maar dat mag de ambities van het pas 28-jarige ventje natuurlijk niet in de weg staan bij de VVD. Oh nee hoor, de kerel mag binnenkort gewoon plaatsnemen op een blauw stoeltje. Geen vuiltje aan de lucht, ook al heb je vrouwen geslutshamed, pesterijen van andere politici goedgepraat en iemand die voor de trein gesprongen was nog een trap nagegeven. Maakt allemaal niet uit: bij de partij van Jos van Rey en Han ten Broeke is tegenwoordig zo'n beetje iedereen welkom. Ongelikte boerenpummels uit Breda? Geen punt hoor. Zegt zelfs Klaas Dijkhoff:

"Het bekritiseerde aankomende VVD-Kamerlid Thierry Aartsen is 'van harte welkom' in de fractie. VVD-fractievoorzitter Dijkhoff ziet geen enkele reden zijn komst te blokkeren. Hij erkent dat de 28-jarige VVD-fractievoorzitter uit Breda enkele "domme tweets" heeft verstuurd, "maar dan hoeft je hem niet meteen af te fakkelen, te bedreigen of zijn familie lastig te vallen", aldus Dijkhoff.

Dijkhoff vindt dat er niet te hard geoordeeld moet worden over een beperkt aantal tweets van enkele jaren geleden. "Laten we menselijk zijn."

Menselijk? We hebben het hier niet over een zielig slachtoffer, maar over de fractievoorzitter van de VVD Breda die op het punt staat een baan te bekleden die hem zo'n €9000 per maand gaat opleveren. Dit zijn de mensen die piëteit met ons zouden moeten hebben, en niet andersom. Dus sodemieter toch eens even een eindje op met al die zogenaamde meelijwekkende verhalen over Thierry Aartsen. Dit is iemand die z'n eigen kuil gegraven heeft, en nu gaat mekkeren dat hij wankelt en er dreigt in te vallen.
Met je "#humor".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten