Mark Rutte wil geen nieuwe discussie over een eventueel Kinderpardon, maar coalitiepartijen reageren anders

Geen categoriesep 10 2018, 14:00
Nu de advocaat van Lili en Howick ook de moeder wil terughalen naar Nederland, wordt er terecht gesproken over eventuele consequenties. Het besluit van Harbers heeft een gevaarlijk precedent geschapen, niet alleen voor toekomstige uitgezette mensen die in de media willen verschijnen, maar ook voor een politiek debat over een Kinderpardon.
Mark Rutte geeft duidelijk aan dat er geen sprake is van een discussie over een nieuwe Kinderpardon en dat die discussie er ook niet komt. Volgens onze minister-president gaat het hier om specifieke gevallen en niet om een precedent als inleiding voor een generaal Kinderpardon. De VVD'er zou dit ook niet aan zijn achterban kunnen verkopen en zeker Mark Harbers niet.
Het zet wel te aan het denken, want de fractieleider van coalitiepartner D66, Alexander Pechtold, geeft aan dat er gekeken moet worden naar de 'groep' kinderen die tussen het wal en het schip raken. Hiermee doelt die dus zeker op een specifiek Kinderpardon. Ik weet niet of ze niet goed hebben besproken wat het algemene standpunt is van de coalitie, maar ook Carola Schouten van de ChristenUnie geeft aan dat 'het laatste woord er nog niet over gesproken is'.
De antwoorden van deze twee prominente leden van de coalitiepartijen zijn in strijd met wat Mark Rutte, als minister-president, heeft geantwoord op de vraag of er een discussie komt rondom een Kinderpardon. Is dit een teken voor nog een scheur in het bouwwerk van de coalitie binnen Rutte-III?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten