Howick en Lili mogen blijven: volgende stap is de moeder naar Nederland halen

Geen categoriesep 10 2018, 13:00
De advocaat van Howick en Lili wil nu de moeder van die twee naar Nederland halen met hulp van de wetten omtrent gezinshereniging. Dit hadden we natuurlijk kunnen zien aankomen. De vrouw is niet toerekeningsvatbaar genoeg om voor haar kinderen te zorgen in Armenië, maar blijkbaar kan ze wel terugkomen naar Nederland om voor hen te zorgen. Deze zaak blijft tegenstrijdigheden bevatten.
Zo was de situatie te gevaarlijk geworden voor Lili en Howick, omdat ze ineens verdwenen waren. Daardoor mogen ze alsnog blijven. Daarna bleek het ineens zo te zijn dat ze niet spoorloos verdwenen waren, of weggelopen, maar dat ze naar hun grootouders gingen om vaarwel te zeggen. Hun eigen woorden. Even later krijgen we te horen dat staatssecretaris Mark Harbers onder moest duiken vanwege deze zaak, maar dat had helemaal niets te maken met de uitkomst van het proces. Tenminste, dat wordt beweerd.
Enfin, wat de waarheid ook moge zijn, volgens mij valt moeilijk te ontkennen dat het een grote teringzooi is, met betrekking tot dit onderwerp. De advocaat van Lili en Howick weet in elk geval wat de volgende fase is: fase 'Haal Moeder Terug'. Via gezinshereniging kan de moeder weer terug komen. Het punt is natuurlijk, als de moeder niet terug mag, dan krijgen we weer de gehele heisa over ons heen. De media spelen als rechters. Dat is de context waar we nu in leven.

"Het is wel onze droom om met zijn drieën samen te wonen", zei Howick gisteren in een interview met het NOS Jeugdjournaal. "Het kan altijd, zoals dit ook kan, maar hoelang het gaat duren en wanneer, weten we niet, dat is een groot vraagteken."

Begrijpelijk, die kinderen willen hun moeder. Dat is uiteindelijk ook niet het punt. Het is het failliete Nederlandse migratiesysteem. Dat zorgt voor ellende.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten