Gelijkheid? Gewoon afdwingen! Duitse deelstaat verplicht 50/50 man/vrouw verdeling op kieslijst!

Geen categoriefeb 01 2019, 17:00
De Duitse deelstaat Brandenburg is helemaal van het padje geraakt. Op initiatief van de Groenen, gesteund door Die Linke en de SPD, is er nu de verplichting voor politieke partijen om de man/vrouw verdeling op de kieslijst gelijk te verdelen. Compleet debiel natuurlijk. Via de NRC.
Het is toch totaal van de pot gerukt dat zoiets er nu doorheen is gedrukt in de Duitse politiek? De man/vrouw verdeling in Potsdam, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Brandenburg, is al 53 (m) / 35 (v), niet genoeg dus! Het was kennelijk broodnodig om de bevolking de optie te ontnemen om zelf te kiezen wie hen vertegenwoordigt. Het aandeel vrouwen in het parlement moest namelijk overeenkomen met hun aandeel van de bevolking, want vrouwen stemmen kennelijk op vrouwen en mannen op mannen...
Dit opent natuurlijk (terecht) de deuren voor felle kritiek, want met deze gedachtegang zou iedere andere groep óók evenredig vertegenwoordigd moeten zijn. Stel je toch eens voor dat een man strijdt voor de belangen van de vrouw, of dat een man op een vrouw heeft gestemd omdat zij zich hard maakt voor wat hij ook belangrijk vindt!
Er is werkelijk geen touw aan vast te knopen. Mannen en vrouwen zijn volgens dit soort linkse partijen compleet gelijk, maar kennelijk hebben vrouwen wel een steuntje in de rug nodig om dit te bewijzen. Hiermee ondermijnen ze natuurlijk ook direct hun eigen ideologische standpunt, want wie gelooft nu nog dat de vrouwen op zo'n kieslijst er echt zitten vanwege hun kennis, vaardigheden en ervaring?
Hiermee naaien ze niet alleen de incapabele vrouwen door te doen alsof zij een kans maken, maar ook de capabele, die nu als 'lijst vullertje' kan worden gezien. Als nu ook nog blijkt dat de Brandburger Duitsers graag voor kwaliteit kiezen, dan kun je er donder op zeggen dat er een hele reeks mannen wordt gekozen en een enkele vrouw die, ondanks de schijn die ze tegen heeft, goed uit de verf wist te komen. Dat bewijst voor die linkse partijen natuurlijk alleen maar dat seksisme nog groter is als gedacht, en krijg je daar weer pogingen tot wetgeving voor!
Nu ga ik er niet vanuit dat mannen maar beter in politiek zijn en vrouwen grotendeels achterlijk, het is echter wel een feit dat mannen véél meer interesse en ambitie in de politiek hebben. Maar dat is natuurlijk allemaal onzin volgens dergelijke partijen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten