Knipsel6

Gelukkig! Vermiste Hania (12) is weer terecht, verdachte is voor pedofilie veroordeelde Amerikaan

Geen categoriejun 28 2019, 21:00
De vermiste Hania (12), die overal door middel van Amber Alerts in beeld werd gebracht, is terecht. Zij werd aangetroffen in een Rotterdams' hotel met de verdachte Amerikaan, die is aangehouden. Dat meldt de politie Rotterdam.
De familie van Hania maakten zich ontzettend zorgen over dat zij niet thuis was gekomen. Nu is het zo dat die angst vaak wat voorbarig is, waardoor de politie meestal pas na een wat langere tijd pas echt van een vermissing spreekt en in actie komt. Hania's familie maakte echter een correcte inschatting.
Toen haar leerkracht vertelde dat Hania had gezegd dat ze een afspraak bij de orthodontist had, was er namelijk al meer reden tot zorg. Ook wist haar familie dat ze op een tablet veel aan het chatten was. Toen bleek dat haar chatgeschiedenis was gewist, stond iedereen écht op scherp. De politie riep iedereen binnen de sociale kring van Hania op om informatie te delen en zette een Amber Alert in, waardoor ze veel tips binnenkregen.

"We zijn heel erg bezorgd en leven in een constante nachtmerrie. Help alsjeblieft mee als u meer weet’’, zei een nicht op Facebook.

Zo'n dertig rechercheurs hielden zich bezig met de zaak. Ergens kwam men bij het onderzoeken van Hania's chatcontact een Amerikaan op het spoor. Hart van Nederland geeft aan dat de Amerikaan ongeveer vijftig jaar is en een strafblad zou hebben wegens misbruik van minderjarigen. In Nederland heeft de man echter geen strafblad, zo laat de politie weten.
De Amerikaan gaf zich direct over toen de politie hem benaderde. Hopelijk is Hania op tijd gevonden, er is namelijk nog niets bekend over hoe zij eraan toe is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten