Gelukkig! Zwaargewonden treinongeluk Oss buiten levensgevaar!

Gelukkig! Zwaargewonden treinongeluk Oss buiten levensgevaar!

Het treinongeluk in Oss, al enige tijd hét onderwerp in menig huiskamer, blijkt ook positief nieuws voort te brengen. Ja, in beide gevallen was daar wel eerst het ongeluk voor nodig, maar de beetjes vreugde en menselijkheid maken het hele gebeuren wel een stuk minder bitter.

Eerst hoorden we al van de grote geldbedragen (inmiddels al 240.000 euro!!!) die zijn gedoneerd om de nabestaanden, die totaal onverwacht een gigantische klap hebben moeten verduren, enigszins wat stress weg te nemen. Met het geld kunnen zij namelijk een waardig afscheid verzorgen zonder zich druk te hoeven maken over de kosten hiervan. De vele donateurs zullen natuurlijk ook net dat steuntje in de rug kunnen geven om de komende tijd iets makkelijker door te kunnen komen.

Toegevoegd aan die mooie boodschap dus nu het feit dat de zwaargewonde slachtoffers, wiens levens aan een zijden draadje hingen, nu buiten levensgevaar blijken te zijn. Het gaat om de begeleidster en een 11-jarig meisje. Familie van beide hebben laten weten zich ontzettend gesteund te hebben gevoeld, de afgelopen tijd.

De politie kan nog geen uitspraken doen over conclusies van het onderzoek. Dit zou te voorbarig zijn. De politie wil namelijk nog diverse getuigen spreken en camerabeelden bekijken. De fabrikant van de stints heeft al alle stints, zo'n 3500, willen terughalen voor controle. Mogelijk betreft het een defect remmechanisme waardoor remmen niet mogelijk was.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer