Gemanipuleerde diapresentatie bij taalcursus voor asielzoekers laat Barbie met bommengordel zien

Gemanipuleerde diapresentatie bij taalcursus voor asielzoekers laat Barbie met bommengordel zien

Een groep asielzoekers die in Emmen een cursusdag genoten en taallessen kregen, kregen daarnaast ook een onaangename verrassing naar hun hoofd geslingerd. De powerpointpresentatie voor de cursus was gemanipuleerd en bevatte een aantal rare afbeeldingen. Zo liet de presentatie onder andere een barbiepop met een bomgordel zien en verkeersborden met seksueel getinte teksten. De kleinere kinderen schrokken daar heel erg van, vooral omdat ze uit oorlogsgebieden komen, zoals Syrië.

Een woordvoerster van de organisatie achter de taalcursussen heeft geen idee 'welke zieke geest dit soort plaatjes opneemt in een methode voor nieuwkomers'. "We nemen dit hoog op", zegt de directeur. "Wij hebben uiteraard nooit toestemming gegeven voor het aanpassen van ons matereiaal. Zeker niet op de wijze als nu gebeurd is, en nemen er ook uitdrukkelijk afstand van."

De organisatie waarschuwt dat er nog steeds gemanipuleerde powerpointpresentaties in omloop zijn. Er komt ook een onderzoek. "Want wij zijn natuurlijk ook benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren", zegt de directeur.

?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rtlnieuws.nl%2Fnederland%2Fasielzoekers-schrikken-van-barbie-met-bomgordel

Prima, je kan iets hebben tegen zo veel migranten of asielzoekers. Je kan totaal andere ideeën hebben over hoe vluchtelingen opgevangen dienen te worden. Wat je niet doet is dit soort 'grappen' uithalen en mensen psychologisch terroriseren .Dit is van zulke slecht en negatieve smaak, dat ik mij niet kan inbeelden wat die kleine kinderen ervan moesten denken. Stelt u zich eens voor, mensen die oprecht mee willen doen in de samenleving en kinderen die hier hun kindertijd willen doorbrengen en dan wordt je geconfronteerd met zo een walgelijke actie. Bizar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties