Gemanipuleerde diapresentatie bij taalcursus voor asielzoekers laat Barbie met bommengordel zien

Geen categoriemei 31 2018, 13:00
Een groep asielzoekers die in Emmen een cursusdag genoten en taallessen kregen, kregen daarnaast ook een onaangename verrassing naar hun hoofd geslingerd. De powerpointpresentatie voor de cursus was gemanipuleerd en bevatte een aantal rare afbeeldingen. Zo liet de presentatie onder andere een barbiepop met een bomgordel zien en verkeersborden met seksueel getinte teksten. De kleinere kinderen schrokken daar heel erg van, vooral omdat ze uit oorlogsgebieden komen, zoals Syrië.

Een woordvoerster van de organisatie achter de taalcursussen heeft geen idee 'welke zieke geest dit soort plaatjes opneemt in een methode voor nieuwkomers'. "We nemen dit hoog op", zegt de directeur. "Wij hebben uiteraard nooit toestemming gegeven voor het aanpassen van ons matereiaal. Zeker niet op de wijze als nu gebeurd is, en nemen er ook uitdrukkelijk afstand van."

De organisatie waarschuwt dat er nog steeds gemanipuleerde powerpointpresentaties in omloop zijn. Er komt ook een onderzoek. "Want wij zijn natuurlijk ook benieuwd hoe dit heeft kunnen gebeuren", zegt de directeur.

https://twitter.com/Alfred_Meester/status/1002057290957185025?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rtlnieuws.nl%2Fnederland%2Fasielzoekers-schrikken-van-barbie-met-bomgordel
Prima, je kan iets hebben tegen zo veel migranten of asielzoekers. Je kan totaal andere ideeën hebben over hoe vluchtelingen opgevangen dienen te worden. Wat je niet doet is dit soort 'grappen' uithalen en mensen psychologisch terroriseren .Dit is van zulke slecht en negatieve smaak, dat ik mij niet kan inbeelden wat die kleine kinderen ervan moesten denken. Stelt u zich eens voor, mensen die oprecht mee willen doen in de samenleving en kinderen die hier hun kindertijd willen doorbrengen en dan wordt je geconfronteerd met zo een walgelijke actie. Bizar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten