Gemeente Amsterdam in de knel door bezuinigingen - onzinnige hulpdiensten vallen duurder uit

Geen categoriejan 05 2019, 12:00
Is dat even een tegenvaller, Den Haag gaat flink bezuinigen op wat gemeentes zullen gaan krijgen, waardoor Amsterdam in de knel komt. 'Hulp bij huishouden' en 'specialistische jeugdhulp' vielen veel duurder uit! Via Het Parool.
Amsterdam zal zo'n 111 miljoen euro minder krijgen dan voorheen. Ze hebben weliswaar 55 miljoen euro opzijgezet om de klap op te vangen maar da's natuurlijk lang niet genoeg! Specialistische jeugdhulp (30 miljoen duurder dan verwacht) en 'hulp bij het huishouden' zullen flink gesnoeid moeten worden om te kunnen blijven bestaan.
Alsof dat niet genoeg is zijn ook de oevers en kademuren van Amsterdam nodig aan vervanging en reparaties toe, want dat hebben ze jarenlang verzaakt. Dat geintje zal zo'n 2 miljard euro kosten! Probleem daarmee is weer dat de gemeente via langlopende financieringen bij de bank dat geld bij elkaar aan het sprokkelen is, maar daardoor met fikse rentelasten zit opgescheept!
We hebben net al kunnen lezen hoe ze daar met geld hebben lopen strooien omtrent het deradicaliseringsbeleid, dan kun je wel nagaan hoe het op andere terreinen verloopt. Spannende tijden voor den Amsterdammer dus, want hoe gaat een links college ervoor zorgen dat er genoeg geld binnenkomt om al die wilde plannen te financieren? Toch maar wat minder sociale huurwoningen bouwen en wat meer particulier? Speculatie op of de verkoop van bouwgrond? Geniepige belastingen invoeren? Toch maar die vluchtelingen/krakers de stad uit schoppen? We gaan het zien!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten