Gemeente Amsterdam in de knel door bezuinigingen - onzinnige hulpdiensten vallen duurder uit

Gemeente Amsterdam in de knel door bezuinigingen - onzinnige hulpdiensten vallen duurder uit

Is dat even een tegenvaller, Den Haag gaat flink bezuinigen op wat gemeentes zullen gaan krijgen, waardoor Amsterdam in de knel komt. 'Hulp bij huishouden' en 'specialistische jeugdhulp' vielen veel duurder uit! Via Het Parool.

Amsterdam zal zo'n 111 miljoen euro minder krijgen dan voorheen. Ze hebben weliswaar 55 miljoen euro opzijgezet om de klap op te vangen maar da's natuurlijk lang niet genoeg! Specialistische jeugdhulp (30 miljoen duurder dan verwacht) en 'hulp bij het huishouden' zullen flink gesnoeid moeten worden om te kunnen blijven bestaan.

Alsof dat niet genoeg is zijn ook de oevers en kademuren van Amsterdam nodig aan vervanging en reparaties toe, want dat hebben ze jarenlang verzaakt. Dat geintje zal zo'n 2 miljard euro kosten! Probleem daarmee is weer dat de gemeente via langlopende financieringen bij de bank dat geld bij elkaar aan het sprokkelen is, maar daardoor met fikse rentelasten zit opgescheept!

We hebben net al kunnen lezen hoe ze daar met geld hebben lopen strooien omtrent het deradicaliseringsbeleid, dan kun je wel nagaan hoe het op andere terreinen verloopt. Spannende tijden voor den Amsterdammer dus, want hoe gaat een links college ervoor zorgen dat er genoeg geld binnenkomt om al die wilde plannen te financieren? Toch maar wat minder sociale huurwoningen bouwen en wat meer particulier? Speculatie op of de verkoop van bouwgrond? Geniepige belastingen invoeren? Toch maar die vluchtelingen/krakers de stad uit schoppen? We gaan het zien!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties