Gemeente Molenbeek wil komst van Wilders met alle mogelijke middelen tegenhouden

Geen categorieokt 27 2017, 20:00
Gemeente Molenbeek, men zou het bijna een islamitische enclave kunnen noemen. Een bron van jihadisme en islamitisch fundamentalisme. Veel integratieproblemen in de gemeente en niet het schoolvoorbeeld voor de geslaagde multiculturele samenleving.
Geert Wilders wilde daar, samen met Filip Dewinter van Vlaams Belang, op een zogeheten 'islamsafaritocht' in de 'jihadhoofdstad' en de situatie daar gadeslaan. De gemeente vindt het blijkbaar verschrikkelijk dat deze politici daar een werkbezoekje brengen. Dat is ook wat de woordvoerders over deze tocht zeggen:

De gemeente zal de heren „op korte termijn” duidelijk maken dat het bezoek niet door kan gaan. Dewinter laat alvast weten dat hij zijn voorgenomen visite doorzet. Woordvoerder Sam van Rooy van de Vlaams Belang-coryfee wijst erop dat Dewinter en Wilders geen manifestatie, demonstratie of campagne in Molenbeek willen houden of voeren. „Het gaat om twee gekozen volksvertegenwoordigers die gewoon eens poolshoogte komen nemen.”

Dat het bepaalde spanningen kan veroorzaken is natuurlijk een gegeven. Deze twee partijen hebben sterke kritiek op de islamisering van de samenleving en grootschalige immigratie. Het staat buiten kijf dat moslims deze mannen niet mogen, maar om daardoor dit bezoek af te weren en onmogelijk te maken? Dat is laten zien dat het inderdaad niet deugt daar. Als er niets aan de hand is, dan maakt het helemaal niet uit of die partijen een kijkje komen nemen.
Sterker nog, dan neem je ze bij de hand en laat je als gemeente zelf zien hoe het er uit ziet en hoe goed het allemaal gaat. Daarentegen praat de gemeente over de politie over de mogelijkheid om dit niet door te laten gaan. Dan zullen ze waarschijnlijk wijzen op de gevaren van zo een tochtje en wat het allemaal wel niet teweeg kan brengen.
Al met al, door deze actie heeft de gemeente zelf al laten zien dat het daar niet goed gaat. De tocht is nu al geslaagd met zo een reactie. Dat weten de PVV en Vlaams Belang natuurlijk ook al. Men moet blind zijn om te ontkennen dat het in Molenbeek verre van goed gaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten