Gepest meisje pleegt zelfmoord

Geen categoriemrt 14 2014, 20:00
Gaan we weer.

Een meisje van slechts twaalf jaar oud heeft zich donderdagmiddag in het Brabantse Maarheeze van het leven beroofd door voor een trein te springen. Het meisje zou jarenlang zijn gepest.Buren en schoolgenoten van het meisje, Simone, reageren geschokt op het nieuws. Volgens een buurtbewoner was Simone al jaren een buitenbeentje. "Al op de lagere school werd ze gepest. Dit speelt al jaren. Ze kon nooit meekomen. Ze heeft dit gedaan omdat ze werd gepest en dit niet langer kon verdragen", zegt de vrouw tegen Omroep Brabant.

Bij volwassenen geloof ik er niet zo in dat iemand een ander 'dood kan pesten' (als volwassene beschik je namelijk over het verstand om daar op een goede manier mee om te gaan), maar als kind is het toch anders. Hun hersenen zijn immers nog niet volgroeid. Daar komt bij dat ze niet voldoende ervaring hebben om dingen van zich af te kunnen schuiven.
Het meest hypocriete van dit verhaal? De school heeft een aparte rouwkamer ingericht waar de kinderen hun verdriet de loop kunnen laten. Dit a) zijn dus dezelfde kinderen die Simone dood hebben gepest, en b) het is dezelfde school die haar dood heeft laten pesten.
In dit soort gevallen moeten er maatregelen genomen worden tegen de school. De directie is er verantwoordelijk voor wat er school gebeurt. Als een specifiek kind vaak wordt gepest weten de docenten en de schoolleiding dat - ze doen er alleen niets aan.
Stel hun aansprakelijk. Zorg ervoor dat ze civilrechtelijk én strafrechtelijk worden vervolgd en voor je het weet behoort het pestprobleem grotendeels tot het verleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten