Geretardeerde man pleegt terreur in Duitsland: één dode en acht gewonden

Geen categoriedec 20 2018, 20:00
Vanmiddag reed een automobilist in op een groep mensen in Recklinghausen in Duitsland. Deze laffe daad hield wellicht verband met zijn mentale toestand aldus Bild. Volgens de Duitse autoriteiten zou het gaat om een zelfmoordpoging, maar door het meetrekken van onschuldigen in het verhaal is het toch schrikken en lijkt het eerder op een daad van terreur dan een eenvoudige zelfmoord. De man zelf kwam niet om het leven bij deze bijzondere suïcidepoging. Een vrouw is door het incident om het leven gekomen. De Duitse hulpdiensten sprongen bovenop het voorval, drie van de omstanders die werden geraakt weigerden om vervoerd te worden na het ziekenhuis.
De man zou geen 'Allahu Akbar' hebben geschreeuwd, wat er op duidt dat het geen geradicaliseerde moslim betreft, maar de schrik is er natuurlijk niet minder op voor de slachtoffers. De autoriteiten, zoals gezegd, rukten flink uit en er waren overal op de straten van het stadje Recklinghausen te zien. De vrouw die door het incident kwam te overlijden werd eerst nog naar het ziekenhuis gebracht, maar het was geen redden aan. Op de onderstaande beelden is te zien hoe het bushokje waar de man tegenaan reed is geruïneerd. Wie de dader precies is blijft dus nog even onduidelijk, maar ongetwijfeld dat de politie nog gaat communiceren met de pers en de feiten hierover later bekend worden.
Dergelijke daden zijn altijd weer schrikken. Los van de aanleiding tot de daad zijn de beelden schrikbarend te noemen en tasten ze het veiligheidsgevoel aan. Dat terwijl terreur in Europa relatief weinig voor komt. Het aantal aanvallen neemt sinds 2004 wel weer toe, maar de qua menselijk leed is het sinds de pacificatie van de IRA en de ETA stukken rustiger. Maar met de komst van het internet en de hoeveelheden blootstelling aan media dragen dit soort incidenten toch bij aan een gevoel van onveiligheid. En ook het aantal aanslagen van een compleet andere aard, de islamitische, doet mensen geloven in een clash of cultures. Niet op alle niveau's maar wel enkele.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten