Gert-Jan Segers goes conservative: het is volkomen normaal dat buitenlanders de Wallen verbijsterend vinden

Gert-Jan Segers goes conservative: het is volkomen normaal dat buitenlanders de Wallen verbijsterend vinden

"Probeer ook eens door de ogen van een buitenstaander naar je eigen land te kijken."

Twitter-fittie!

Jawel, er was gisteravond en vanmorgen zowaar een interessante Twitter-fittie tussen twee Nederlandse politici. In de conservatieve hoek: Gert-Jan Segers van de (verder totaal progressieve) ChristenUnie. In de linker progressieve hoek Liesbeth van Tongeren van GroenLinks.

Het begon allemaal met een tweet van Jinek Live:

Segers vond dat helemaal niet verbazingwekkend en liet dat weten ook:

GroenLinks-gekkie Liesbeth van Tongeren kon dat niet waarderen en reageerde extreem geprikkeld. Mevrouw haalde er snel even een paar uitzonderingen bij, die verder door niemand gezien worden, maar hé, ze wil ook iets te klagen hebben:

Gelukkig is Segers niet op zijn mondje gevallen en sloeg hij meteen terug:

Zo is het precies. In Nederland vinden we het volkomen normaal dat vrouwen voor het raam zitten in bepaalde buurten, maar buitenlanders denken daar heel anders over. En ja, die buitenlanders kunnen best heel progressief zijn. Een Arabier zal het vreemd vinden want zondig, een Zweed kijkt ernaar en denkt bij zichzelf, 'zo, worden die vrouwen vreselijk uitgebuit zeg!'

De enige mensen die zich daar niet over verbazen zijn Nederlanders. De rest van de wereld vindt het ongelooflijk vreemd om te zien dat prostituees voor het raam zitten op de Wallen -- of in andere steden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties