Gert-Jan Segers overwint: kilometerheffing vrachtverkeer vanaf 2023

Gert-Jan Segers overwint: kilometerheffing vrachtverkeer vanaf 2023

Gert-Jan Segers heeft een overwinning geboekt door een punt van het verkiezingsprogramma te realiseren: vanaf 2023 worden truckers geconfronteerd met een nieuwe regeling en wordt een kilometerheffing ingevoerd. De ministerraad heeft dit besloten voor vrachtwagens zwaarder dan 3500 kilo. Een plan dat in het kader van Europese samenwerking wordt uitgevoerd en waar VVD, D66 en CDA dus geen nee tegen zeggen. Deze partijen het plan echter niet vermeld in hun verkiezingsprogramma. Gelukkig was de ChristenUnie zo slim om het wel te kopiëren en kan nu een'overwinning' claimen. Hoera!

Het punt is alleen dat het muisstil is op de Twitterfeed van Gert-Jan Segers. Ondanks dat hij een belofte is nagekomen voelt hij er blijkbaar niets voor om deze overwinning te vieren. Wellicht omdat het toch niet zo'n interessant onderwerp is, die kilometerheffing waarbij ZZP'ers en MKB'ers meer moeten gaan betalen. Steven van Weyenberg, Tweede Kamerlid namens D66, noemde het besluit een belangrijke uitwerking van het regeerakkoord. Een argument dat ongetwijfeld direct tot instemming heeft geleid was die van Europese aanpak. De heffing gaat gelden voor voertuigen voor vervoer van goederen. Bijvoorbeeld de vrachtwagens die markten bevoorraden waar we onze dagelijkse boodschappen doen. Landbouwvoertuigen zijn vrijgesteld van de regeling.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties