shutterstock 1286283715

Gert-Jan Segers neemt het op voor Israël, maar vergelijkt beleid Palestijnse Gebieden met dat van China en Tibet

Geen categoriejul 20 2021, 17:00
IJsproducent Ben & Jerry's liet maandag weten te stoppen met de verkoop van zijn ijs in Israëlische nederzettingen in Palestijns gebied, tot woede van Israël. Het bedrijf zegt dat het niet in overeenstemming met de waarden van de onderneming is om zijn producten daar te verkopen. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vraagt zich af of de ijsproducent dit ook in China of Marokko zou doen.
Segers beticht de ijsproducent ervan goedkope deugpolitiek te bedrijven, die alleen maar is ingezet om de verkoopcijfers omhoog te krikken. Dit wordt ook wel 'virtue signalling' genoemd.
https://twitter.com/gertjansegers/status/1417419524589096960
Segers schiet zichzelf met dit argument alleen behoorlijk in de voet, want op deze manier erkent hij zelf dat de situatie in de Palestijnse gebieden gelijk kan worden geschakeld met de situaties in Tibet en de Westelijke Sahara. Dat is op zich al behoorlijk dom, maar daar eindigt het niet! Zijn argument gaat sowieso al mank, want Ben & Jerry's verkoopt namelijk helemaal geen ijs in China of Marokko. Wat dat betreft is het dus prima in lijn met de normen en waarden die het bedrijf zegt te willen uitstralen.
Toch heeft Segers waarschijnlijk wel gelijk op het punt van virtue signalling door de ijsproducent. Ben & Jerry's scoort hier waarschijnlijk heel goed mee bij de voornamelijk linkse consumenten én de moslims, die beide anti-Israël en pro-Palestijns zijn. Dat hebben we met z'n allen de afgelopen maanden wel kunnen merken bij al die demonstraties wereldwijd.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Daar staat echter tegenover dat de boycot volgens de Israëlische premier Naftali Bennett "ernstige gevolgen" zal hebben, meldt NU.nl. Er wordt echter niet duidelijk gemaakt wat die gevolgen dan precies zullen zijn en of het om consequenties vanuit de Israëlische overheid gaat. De Israëlische premier noemde de beslissing van Ben & Jerry's al "moreel verkeerd" en "overduidelijk anti-Israëlisch". Volgens Bennett zijn er "meerdere ijsmerken, maar slechts één Joodse staat."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten