Geschokte politieagent vertelt over Nieuwjaarshel: 'Ik moest rennen voor mijn leven!'

Geen categoriejan 03 2017, 10:00
Welkom in het Nederland van 2017, waar het volkomen normaal wordt geacht om politieagenten die hun werk proberen te doen te bekogelen en te overrijden.
De Rotterdamse agent Pieter dacht de samenleving een dienst te doen door politieagent te worden. Zo kon hij criminelen oppakken, de burger beschermen, en ervoor zorgen dat alles in goede banen geleid werd. Helaas pakte het in de praktijk heel anders uit: maar al te vaak voelt hij zich als een konijn dat opgejaagd wordt door aggressieve honden en hun jagers. Dat alles met dank aan kansenparels en übertokkies.
Aan De Telegraaf vertelt de jonge agent wat hem tijdens Oudjaarsnacht overkwam:

"We moesten de auto achterlaten en het op een rennen zetten. Letterlijk voor ons leven. Het was een stenenregen. Het is zo frustrerend. Je wilt mensen helpen en dan word je zelf het doelwit. Ik ben niet bang voor zo’n dienst, maar er moet wel wat gebeuren. De huidige aanpak werkt duidelijk niet."

"Het is toch schandalig hoe politieagenten tegenwoordig hun werk moeten doen," gaat hij verder. "Het is te triest voor woorden dat dit allemaal gebeurt in dit land."
Net als zijn collega's moest Pieter het namelijk ongelooflijk ontgelden tijdens Oudjaarsnacht. Hij wilde zijn werk gewoon doen -- en zijn collega Mario, die aangereden op de weg lag helpen -- maar werd "ineens een doelwit." Voor hij het wist werd hij bekogeld met stenen en vuurwerk.
En ja, zoals gebruikelijk zaten er vooral kansenparels -- Nedermarokkanen! -- achter het geweld. Het gebeurde namelijk in het Haagse Transvaalkwartier, waar zij het voor het zeggen hebben. In de ogen van deze cultuurverrijkers zijn politieagenten het sybmool van de staat, en daarom verdienen ze het om 'te lijden.' Hadden ze maar islamitisch moeten zijn en de sharia hanteren ofzo.
Na de rellen doen Marokkaanse inwoners van de wijk opeens alsof ze het ongelooflijk vervelend vinden. Misschien is dat wel zo. Maar zij hebben dit soort situaties aan zichzelf te danken. Het zijn hún zoons, hún neefjes, en hún kleinzoons die dit doen. Dan kan je nu wel gaan janken dat het allemaal zo niet kan, maar dit is alleen maar mogelijk doordat deze mensen hun kroost niet of nauwelijks opvoeden.
Want ja, dat is een serieus probleem in de Nedermarokkaanse gemeenschap. Ouders laten hun zonen doen wat ze willen. De heren kansenparels voelen zich daardoor koning, keizer, admiraal, en denken dat ze overal mee weg kunnen komen -- wat vooral veroorzaakt wordt door het feit dat dit ook zo is. Misschien dat een politieagent af en toe even boos op ze wordt, maar daar hebben ze lak aan. Dat is immers toch maar een 'kaaskop.' En 'kaaskoppen', tja, die doen er niet toe. Die mishandel je en onderdruk je gewoon. Dat dit ons land is vinden ze verder volstrekt niet interessant. Als echte kolonisten vinden ze dat zij het voor het zeggen moeten hebben en dat de lokale bevolking zich daar maar naar moet schikken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten