Gestoord! OM start strafrechtelijk onderzoek naar bezoek Thierry Baudet aan Urk: hij schudde mensen de hand!

Gestoord! OM start strafrechtelijk onderzoek naar bezoek Thierry Baudet aan Urk: hij schudde mensen de hand!

Thierry Baudet in Urk. Bron: De Dagelijkse Standaard

Wil je weten hoe erg het gesteld is met de vrijheid in ons land? Check dit: het Openbaar Ministerie heeft laten weten dat het een strafrechtelijk onderzoek start naar het bezoek van Thierry Baudet aan Urk. De leider van Forum voor Democratie had daar op dinsdag namelijk een ge-wel-di-ge dag en schudde zomaar mensen de hand! Oh, en hij at ook nog een visje in een visrestaurant!

Bevindt Thierry Baudet zich binnenkort in het beklaagdenbankje omdat hij gewoon campagne heeft gevoerd op Urk? Wie weet. Het OM Midden-Nederland laat weten aan De Stentor dat er wordt gekeken naar het bezoek dat de FVD-voorman aflegde aan Urk. Andere steden en dorpen blijven buiten schot ‒ de coronamaffia zal dat ongetwijfeld heel vervelend vinden, want misschien dat er meer voor ze te halen valt als ze een wat wijder net de wereld ingooien, maar dat gebeurt dus niet.

Maar wat betreft Urk lijkt Baudet wél een probleem te hebben: "Alle feiten gaan op een rijtje gezet worden. Of we tot vervolging overgaan ligt onder meer aan wat daaruit komt," aldus OM-woordvoerder Mary Hallebeek. "Vervolging is ook onder meer afhankelijk van of Baudet bijvoorbeeld besprongen is door anderen en hij er zelf niet veel aan kan doen of dat hij bewust de regels heeft overtreden."

Nou moet je dit even goed op je laten inwerken. Het OM doet onderzoek of Baudet niet vervolgd moet worden omdat volwassenen bewust de keuze maakten elkaars hand te schudden (en even een visje te eten in een restaurant, staande). Het waren allemaal normale mensen die rustig zelf een afweging konden maken. Maar dat vindt het OM blijkbaar volstrekt niet relevant.

Zorgelijker dan dit wordt het niet.

Publiciste Sietske Bergsma zegt terecht op Twitter dat "de wanhoop van verre [is] te ruiken." En, voegt ze daar aan toe, eigenlijk voert het OM zonder dat te beseffen campagne voor FVD, want de kans dat FVD-kiezers of -sympathisanten hierdoor denken, 'oh jee, ik ga toch maar niet op hem stemmen,' is natuurlijk minimaal. Sterker nog, zo kweekt het OM alleen maar sympathie voor Baudet:

Het Openbaar Ministerie merkt over drie weken dus nog wel wat voor een kapitale blunder ze begaan met dit voorsorteren op een strafrechtelijke vervolging naar het handelen van Thierry Baudet op Urk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties