Gestoorde held van radicaalrechts Matteo Salvini doet Nutella in de ban: 'Te veel noten uit Turkije!'

Geen categoriedec 07 2019, 9:23
De leider van de radicaalrechtse Lega Nord partij in Italië, Matteo Salvini, heeft laten weten dat hij voortaan geen Nutella meer op zijn brood smeert. De reden? De hazelnoten die gebruikt worden in het beleg komen uit Turkije en dus niet uit Italië.
Als je wilt weten waarom hele horden weldenkende mensen -- ja, ook wij van gezond denkend rechts -- niets op hebben met gestoorde partijen als Lega Nord hoef je alleen dit artikel even te lezen. De leider van die partij, Matteo Salvini, heeft bij een partijbijeenkomst in de stad Ravenna namelijk laten weten dat hij voortaan geen Nutella meer op zijn brood smeert. "Ik ben erachter gekomen dat de gebruikte hazelnoten uit Turkije komen," aldus meneer de clown. "Ik wil liever alleen maar Italiaanse producten gebruiken. Ik eet Italiaans om de Italiaanse boeren te steunen."
Helaas voor de fanatiekeling is er één levensgroot probleem: Italië produceert niet eens bijna genoeg hazelnoten om te voldoen aan de vraag van producent Ferrero. Aangezien Turkije de grootste hazelnotenproducent ter wereld is, is het volstrekt logisch dat Ferrero de noten daar vandaan haalt. Ik bedoel, als bedrijf moet je toch wat. En trouwens, iedereen die van noten houdt weet dat Turkse hazelnoten bijzonder smakelijk zijn. Dus ja.
Maar ja, zulke overduidelijke feiten gaan Salvini boven de pet. Meneer is een radicale nationalist -- niet een patriot -- en komt dus aanzetten met de meest belachelijke 'argumenten' om zijn even radicaal-nationalistische kiezers te bespelen.
En oh, wat trappen ze erin. Salvini liet weliswaar op volstrekt achterlijke wijze een kabinet klappen, waarna Lega Nord snel uit de regering gegooid werd, maar hé, hij eet geen Turkse hazelnoten! Wat een winnaar! Wat een populist! Wat een leider! Ja, ja, de man is echt Julius Caesar wedergeboren. Of zoiets.
Afijn, wat mij betreft: ik blijf gewoon lekker Nutella eten én mijn favoriete Italiaanse trui dragen. Want mij maakt het niet uit waar het vandaan komt, als het maar goed.
Kusje, Matteo!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten