Doorgedraaide Plunderboeren eisen 3 miljard euro subsidie, anders geen kerst

Geen categoriedec 07 2019, 8:00
Boevenorganisatie -- sorry, ik bedoel boerenorganisatie -- Farmers Defence Force dreigt kerst voor iedereen te verpesten. In een rondgestuurde verklaring stellen ze voor een "kink in de kabel te zorgen" van de voedselvoorziening. FDF overweegt om in de week voor kerst distributiecentra van supermarkten lekker te blokkeren. Op die manier ontstaan er in alle supermarkten, in het hele land, lege schappen. Het grote doel: om op deze manier te bewijzen dat voedselvoorziening niet vanzelfsprekend is.
Eerder dit jaar protesteerden de boeren al in Den Haag en bij bepaalde provinciehuizen. Deze protesten konden op brede steun rekenen in de maatschappij. Iedereen kon zien dat de stikstofregels waar boeren mee te maken krijgen knettergek zijn. De overheid wil boeren gewoon kapotmaken. Het is geen wonder dat ze dat niet accepteren.
Maar de boeren dreigen nu veel verder te gaan. Ze eisen 3 miljard euro subsidie van de overheid -- lees: van de belastingbetaler, en dus van jou en mij. Gaat de overheid daar niet mee akkoord dan dreigen ze distributiecentra te blokkeren en de kerst voor iedere Nederlander te verpesten.
Wat nou kerstdiner. Eet maar een stukje oud brood met kaas.
Het moge duidelijk zijn dat de manier waarop de overheid omgaat met de boeren belachelijk en onacceptabel is. Ze worden al maandenlang aan het lijntje gehouden. Nu komt de staat weer met een nieuw idee: als een boer zijn boerderij sluit mag hij slechts een deel van zijn stikstofquotum doorverkopen. Het overige deel komt te vervallen. Met andere woorden, hij wordt gewoon bestolen.
Je moet als boer knettergek zijn om dat te accepteren. Maar ze moeten zo mogelijk nóg gekker zijn om vervolgens wraak te nemen op de bevolking die de boeren juist steunt. De gewone Nederlander stond letterlijk te juichten toen al die trekkers naar Den Haag gingen. Jan met de Pet vond dat boeren 100 procent gelijk hadden. Automobilisten toeterden blij en trots toen ze de stoet trekkers inhaalden.
Maar met dit soort acties -- zelfs met het dreigement alleen al -- verspelen de boeren al hun krediet. Ze willen nu drie miljard euro hebben van de staat om onder meer mest aan te lengen met water waardoor er bij het uitrijden minder ammoniak vrijkomt. Zelfs als je dat idee steunt (en dat doe ik niet) dan moet je je nog altijd richten op de staat, niet op de gewone burger die over een week of twee van kerst wil genieten.
Wat betreft die drie miljard: nee, nee, nee. Dat is niet de oplossing. We geven al genoeg geld uit aan die klimaathysterie. De oplossing is: gewoon de hele stikstofgekkigheid van tafel vegen. De overheid moet boeren met rust laten. Vandaag nog!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten