shutterstock 1569228610

Inzichtelijk datastromen van belang voor een 'digital minded' bedrijf

Geen categoriedec 07 2019, 7:59
Als digital minded bedrijf is het van groot belang dat je alle datastromen binnen je bedrijf of organisatie goed op orde hebt. De data moet veilig zijn en alleen zichtbaar zijn voor degene die toegang hebben tot de data. Om ervoor te zorgen dat de data veilig is kun je kiezen voor een virtual data room. Alle data die veilig opgeslagen moet worden kun je hier bewaren.

Waarom is het belangrijk

Gegevens moeten makkelijk en snel te vinden zijn en voor de juiste persoon beschikbaar zijn. Ook is het erg belangrijk dat de data veilig opgeborgen is. Door de nieuwe AVG wetgeving zijn een hoop bedrijven hier momenteel mee bezig, een datalek of het onzorgvuldig omgaan met gegevens kan tot grote problemen leiden. Vroeger werd data opgeslagen in een fysieke data room. Deze tijd is voorbij, vooral als je een digital minded bedrijf bent kom je hier niet meer mee weg, je zult mee moeten gaan met de tijd en kiezen voor een virtual data room.

Wat zijn de voordelen

Door te kiezen voor een virtual data room krijg je meer en een beter inzicht in de datastromen binnen je bedrijf. Je kunt makkelijk toegang verlenen tot de juiste personen. Ook kun je zelf bepalen wat deze personen met de data kunnen. De een mag bijvoorbeeld alleen de data bekijken terwijl een ander deze ook mag uitprinten of downloaden. Met een virtual data room zijn dit soort zaken makkelijk te regelen. Een ander voordeel hiervan is dat je data een stuk veiliger is dan in een fysieke kamer of op een pc. Bij Virtual Vaults bijvoorbeeld, kun je een virtual data room openen. De data staat veilig opgeborgen en is alleen toegankelijk voor de mensen waarvoor het bedoeld is.

Waar moet je op letten

Net als bijvoorbeeld bij een telefoon provider zijn er ook een hoop aanbieders van virtual data rooms. Helaas is de kwaliteit die deze providers aanbieden lang niet even goed. Het is dus belangrijk om de juiste te kiezen, je wilt immers niet dat je data alsnog op de verkeerde plek terecht komt. Er zijn 3 dingen die erg belangrijk zijn waar je op moet letten bij je keuze. Allereerst is dus de veiligheid belangrijk, je data moet ten alle tijden goed afgeschermd zijn. Wanneer mensen willen inloggen moet dit gebeuren via een 2 factor authenticatie. Verder zijn de efficiëntie voor het beheren en de transparantie van de aanbieder ook belangrijke punten om naar te kijken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten