Eng! VGZ wijst revalidatie-aanvragen zomaar af, artsen steunen patiënten in rechtszaak

Geen categoriedec 06 2019, 21:00
Patiënten die zijn verzekerd bij zorgverzekeraar VGZ lijken met hun revalidatie-aanvragen flink naast de pot te piesen. Ziekenhuizen in Deventer en Zwolle werden standaard geweigerd, zonder opgaaf van redenen of mogelijkheid voor overleg. En dat terwijl álle andere zorgverzekeraars de aanvragen wél toestaan!
Wie dit zo leest denkt in eerste instantie misschien aan een softwarefout die de ziekenhuizen in Deventer en Zwolle, in het geval van revalidatie-aanvragen, bij voorbaat weigert. Gezien het standaardbericht dat de patiënten die zo'n aanvraag doen krijgen is dat nog best op die manier te verklaren. Maar dan zou het inmiddels allang opgelost moeten zijn. Diverse zorgexperts beamen dat VGZ al 'in ieder geval sinds het begin van dit jaar' actief moeilijk doet op het gebied van machtigingen afgeven.
Het enge hieraan is dat een zorgverzekeraar, zeker eentje zo groot als VGZ (4 miljoen verzekerden), zelf even lijkt te kunnen beslissen wie wel of geen zorg krijgt en daar niet eens toelichting over hoeft te geven. Wel geld vangen en niets leveren. Ze gaan daardoor dus compleet voorbij aan de deskundigheid van artsen en specialisten. Ook een reactie wordt niet gegeven, op een lullige 'we wachten de uitspraak van de rechter af' na. Het gaat om pakweg twintig patiënten die telkens met deze afwijzing te maken hebben. Dat VGZ hier niet even naar wilde kijken doet eerder vermoeden dat VGZ liever gokt op de drempel die zo'n patiënt kan ervaren bij de gedachte een rechtszaak aan te moeten spannen om z'n gelijk te krijgen. Het heeft in ieder geval behoorlijke schijn van een smerige streek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten