Getalenteerde jongen wint talentenshow. Wat hij met zijn €9.000 prijzengeld doet is ongelooflijk

Geen categoriejul 13 2015, 15:08
Een doodgewone jongen had zomaar ineens €9.000 rijker kunnen zijn, maar hij koos een veel inspirerender doel voor zijn gewonnen geld dan zijn eigen spaarpot.
Toen Christian Hudson afgelopen week meedeed aan een talentenjacht, hoopte hij uiteraard dat hij zou winnen. Hij had hard geoefend op een paar prachtige liedjes met zijn gitaar, en had alles opzij gezet om mee te kunnen doen met de prestigieuze talentenjacht. Zijn bijbaantje bij een autoveiling had hij opgezegd, en omdat hij al een aantal dagen vantevoren aanwezig moest zijn bij het podium waar de talentenjacht zou plaatsvinden, koos hij ervoor om in een slaapzak op straat te liggen. Met het geld dat hij daarmee uitspaarde kon hij daarna verder overleven. Hij ontmoette daar enkele lokale daklozen. De mannen hadden dan wel geen huis om in te slapen, maar Christian vond ze alleszins aardige kerels:
"Daar was zo'n jongen... he leek me compleet normaal en hij vertelde mij over zijn verleden. En als wat hij me daarover vertelde klopt, dan zou die jongen gewoon zoals ik geweest zijn als de dingen die hem zijn overkomen nooit waren gebeurd. Hij zou gewoon een normale kerel zijn met een normale baan."
Christian besloot dus wat voor de jongens te doen. Hij nam zich voor dat als hij zou winnen, hij het prijzengeld van de talentenjacht zou overmaken aan het plaatselijke Nachtverblijfs- en afkickcentrum.
En toen kwam afgelopen zaterdag de grote avond: Christian mocht zijn cover van Be My Husband (origineel van Nina Simone, en recentelijk nog bekend gemaakt door Ed Sheeran) ten gehore brengen. Hij droeg het nummer op aan zijn overleden opa.
En verdomd. Christian won de talentenjacht! De intens blije muzikant vertelde het publiek dat hij z'n prijzengeld doneren, en onder luid enthousiasme verklaarde hij:
"Ik wou dat ik kon zeggen dat het spontaan was. Het zat achterin m'n hoofd, de hoop dat ik zou winnen. Ik was geïnspireerd dit te doen vanaf het moment dat ik deze mensen ontmoet had."
En zo geschiedde! €9.000 is een hoop geld. Hopelijk kunnen daar flink wat daklozen weer een dak boven hun hoofd van kopen, voorlopig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten