Getver! 'Saté' op Bali blijkt hondenvlees

Geen categoriejun 19 2017, 17:00
Heb je weleens een heerlijk sateetje gegeten op Bali? Nou. Lees dit dan vooral niet.
Echte dierenliefhebbers weten dat er geen meer loyale en vriendelijke dieren zijn dan honden. Ze zijn werkelijk geweldig. Ze houden zielsveel van je, zijn dolblij als je ze ook maar een beetje aandacht geeft, en zijn elke keer dat ze je weer zien razend enthousiast. Honden zijn top.
Blijkbaar denken ze daar op Bali net een beetje anders over. Of, misschien beter gezegd, daar 'waarderen' ze honden om heel andere redenen:

Wel eens een sateetje gegeten op Bali? Dan bestaat de kans dat je hondenvlees hebt verorberd, in plaats van kip of varken. Straatverkopers die de gegrilde spiesjes verkopen, maken de snack vaak van straathonden die onder erbarmelijke omstandigheden in de voedselindustrie terechtkomen. De dieren worden op straat opgejaagd, om vervolgens in kooien te worden gestopt. Uiteindelijk worden ze gedood en wordt hun vlees op straat verkocht.

Dat beweert Animals Australia tenminste. Die dierenwelzijnorganisatie deed onderzoek naar vlees van straatverkopers op het populaire toeristeneiland. En wat bleek? Nietsvermoedende toeristen eten daar regelmatig hondenvlees. Die arme dieren worden op gewelddadige wijze opgejaagd, gevangengezet en vervolgens bruut geslacht: één van de favoriete methoden van de hondenslachters is door de arme beesten dood te knuppelen. Oh ja, en sommige honden worden gedood door middel van vergif.
Wat is dit voor wanstaltig barbaars gedrag? Ik ben ervan overtuigd dat je mensen die een hekel aan honden hebben absoluut niet kunt vertrouwen. Er is gewoon iets mis met dat soort figuren. Kijk naar een gemiddelde hond: pure liefheid, loyaliteit, en trouw. Als je daar een hekel aan hebt zegt dat meer over jou dan over honden.
Wat dan te zeggen van een volk dat honden systematisch opjaagt, afslacht en vervolgens op eet? Want ja, dat het systematisch is wordt nog eens bevestigd doordat restaurants op Bali ook maar al te vaak hond serveren. Restaurants. Quasi-nette eetgelegenheden. Hondenvlees!
Het zal wel weer heel politiek incorrect van me zijn, maar voor zo'n 'cultuur' kan ik werkelijk geen enkele vorm van sympathie opbrengen. Honden eten. Walgelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten