Gevangen ISIS-terrorist: waarschijnlijk zou ik direct teruggaan naar ISIS als ik werd vrijgelaten

Geen categoriefeb 04 2016, 8:00
Zijn carrière binnen het kalifaat ging als een speer, maar de Koerden maakten er snel een einde aan.
Jasim Mohammed Atti'ya is nog maar 22 jaar oud, maar heeft al een echte topbaan op zijn CV staan. Al op jonge leeftijd maakte hij snel carrière, maar in zijn geval is dat niet iets om trots op te zijn: Jasim werkte namelijk voor ISIS. Op zijn twintigste sloot hij zich aan bij het terreurkalifaat, en al snel maakte hij promotie. Binnen een jaar was hij één van de dodelijkste bommenmakers van de terroristische moordenaarsbende.
Gelukkig kwam daar afgelopen november een einde aan: Jasim werd gevangengenomen door de dappere Koerdische strijders van de Peshmerga. Tja, toen was hij plotseling niet meer zo'n stoere jongen! Hier is te zien hoe de moordlustige ISIS-bommenexpert huilt als een kleine baby nadat hij in de kraag is gevat door de Koerden.
Vandaag had het Amerikaanse Fox News een exclusief interview met de huilende ISIS-strijder. Hieruit blijkt onmiskenbaar hoe ontzettend ziek de aanhangers van de moorddadige beweging eigenlijk zijn. Jasim vertelt trots over zijn "prestaties" bij de terreurclub, en zegt dat hij waarschijnlijk direct weer naar ISIS terug zou gaan als de Koerden hem zouden vrijlaten. De terrorist vertelt ijskoud over zijn daden:

"Wat ik deed, waren terreurdaden. Het was mijn plicht. Er zijn ongelovigen, en er staat in de Koran dat we dit moeten stoppen en alle ongelovigen moeten bestrijden."

Geen greintje berouw voor onschuldige slachtoffers, nee, het zijn ongelovigen en die moeten allemaal dood. Zo walgelijk is de zieke geest van een ISIS-fanaat. Misschien niet zo verbazingwekkend, maar er waren ook verrassingen in het interview. Zo vertelde de gevangen terrorist dat hij zelf nooit een zelfmoordaanslag zou plegen. Niet uit medelijden met de slachtoffers, maar voor zijn eigen hachje:

"Ik heb er nooit aan gedacht om mezelf te doden, ik ben daar niet van overtuigd. Ik zou waarschijnlijk ontsnappen als ze me dat bevel gaven. Ik zou niet mezelf laten exploderen bij een aanslag, dat is een heel ander niveau van geloof."

Ah, kennelijk was Jasim nog niet op dit "niveau" van geloof. Maar hij had geen enkel probleem met het maken van bommen waarmee tientallen onschuldigen zijn vermoord. Hij beweert nu dat hij af en toe spijt heeft dat er misschien onschuldigen om het leven zijn gekomen bij zijn aanslagen, maar volgens de interviewer was dat waarschijnlijk omdat er een Koerdische bewaker naast zat.
De gevangen bommenmaker werd trouwens kwaad omdat de interviewster geen hoofddoek droeg, maar hij kreeg niet zijn zin. Hij zit immers gevangen bij de Koerden, en kan zijn radicale dictaten niet meer opleggen aan de rest van de wereld. Waarschijnlijk krijgt Jasim een welverdiende doodstraf, maar toch roept hij anderen op om zijn pad te volgen:

"Het is beter als ze zich aansluiten. We willen naar Amerika. We willen onze ideologie over de hele wereld verspreiden."

Hoog tijd dat alle Westerse landen nog veel meer inzet gaan tonen om de verspreiding van de ISIS-ideologie voor eens en altijd te stoppen. De Koerdische Peshmerga verdient daarvoor alle steun.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten