Geweldig: internationale coalitie doodt honderden ISIS-jihadisten in Fallujah

Geweldig: internationale coalitie doodt honderden ISIS-jihadisten in Fallujah

De internationale coalitie maakt grote stappen tegen ISIS, in samenwerking met het Irakese leger.

Dagelijks lezen we over de gruwelijke misdaden van ISIS. Of het nu gaat om grote aanslagen, of om gestoorde jongens die hun eigen moeder neersteken, het zijn misdaden waarvan je haren recht overeind gaan staan – de één nog erger dan de ander. Maar vandaag is er eindelijk eens goed nieuws over ISIS: de internationale coalitie die onder leiding van Amerika bombardementen uitvoert op de terreurgroep, is erin geslaagd om honderden ISIS-strijders te doden in één dag.

Volgens een Amerikaanse functionaris werden woensdag tenminste 250 ISIS-strijders gedood bij luchtbombardementen. Als die getallen kloppen gaat het om één van de meest effectieve aanvallen op ISIS ooit. Ik zou zeggen: eindelijk! Het was hoog tijd dat deze jihadisten een enkele reis naar de hel kregen. 250 dood in één dag is een mooi begin, nu de rest nog!

De bombardementen rond Fallujah zijn het laatste zetje om het hele gebied rond de stad ISIS-vrij te maken. De stad zelf werd eerder deze week al volledig heroverd op ISIS door de Irakese strijdkrachten. Een belangrijke stap, want de terroristen gebruikten de stad als uitvalsbasis om bomaanslagen te plegen en de bevolking te terroriseren. Ondanks de successen van afgelopen week maant de directeur van de CIA, John Brennan, tot voorzichtigheid:

"IS voert nog steeds aanvallen uit, we hebben nog een lange weg te gaan voordat we kunnen zeggen dat we echt progressie hebben geboekt tegen de groep."

En zo is het: ondanks dit geweldige nieuws is de strijd tegen ISIS nog lang niet klaar. Het is dan ook zaak dat de internationale coalitie én het Irakese leger doorgaan met hun strijd totdat ook de laatste ISIS-strijder van de aardbodem verdwenen is. Pas als ISIS volledig is weggevaagd, mogen we rusten. Want zolang er ook maar één ISIS-strijder rondloopt in het Midden-Oosten, zal de terreurgroep doorgaan met het plannen van aanslagen. Het doden van 250 jihadisten mag dan ook geen reden zijn om lekker achterover te gaan leunen – maar het is hopelijk een mooi begin van wat nog komen gaat!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties