Geweldig! Israël brengt Hezbollah-extremisten keiharde klap toe met luchtaanvallen in Syrië

Geen categoriemrt 17 2017, 14:00
Het komt niet vaak voor, maar de enige democratie in het Midden-Oosten, Israël, heeft toegegeven luchtaanvallen te hebben uitgevoerd boven jihadistenbolwerk Syrië.
Al sinds de oprichting van de staat Israël in 1948 worden zij, haar normen en waarden én haar inwoners dagelijks aangevallen door allerlei islamistische elementen die het niet kunnen verkroppen dat zo'n relatief nieuwe, Joodse staat met afstand het meest succesvolle en leefbaarste land in het Midden-Oosten is. Voor dat succes wordt helaas wel een hoge prijs betaald: hoewel pacifisten van over de hele wereld ons blijven verkopen dat we 'best wat minder in Defensie kunnen steken' weet Israël beter: zonder degelijke verdediging was er allang geen Israël meer geweest, maar enkel een extra stukje Libanon, Egypte, Syrië of Jordanië. En dus zeker geen Palestina, want ook onder Arabieren - die hen hypocriet altijd maar 'broeders' noemen - staan Palestijnen nou niet bepaald te boek als fijne mensen.
Jezelf verdedigen houdt echter ook in dat je preventief existentiële gevaren uit de weg ruimt. Het huidige gevaar komt namelijk niet zozeer van de 'gevestigde' Arabische buren: die legers zou Israël zo omver blazen. Nee, het echte gevaar komt van jihadisten en andere moslimextremisten, die maar al te graag hun leven geven bij het uitvoeren van terreurdaden in dit vrije land.
Met alle gruweldaden die de massamoordenaars en verkrachters van ISIS uitvoeren, zou je bijna vergeten dat er nog een andere terreurorganisatie is die het tot haar doel gemaakt heeft om de Joden de zee in te drijven: Hezbollah, de Libanese terreurbeweging die hechte banden heeft met Assad en Iran. Nu het chaos is in Syrië, heeft deze organisatie het een stuk makkelijker gekregen wat betreft wapenleveranties: aan wapens immers geen gebrek daar. Dat is uiteraard sterk ten nadele van Israël, dat ongetwijfeld in het vizier van die moordmachines zal belanden.
Dat staat men echter niet zomaar toe: er zijn vaker berichten dat Israël een wapenkonvooi in Syrië aanvalt, maar zelden wordt dit toegegeven. Officieel mengt het land zich niet in de Syrische burgeroorlog, maar aan de andere kant is het technisch gezien nog steeds in oorlog met Syrië sinds de oorlog in 1967 met dat land. Een diplomatiek niemandsland dus, waarin veel gebeurt maar weinig naar buiten komt. Deze keer dus echter wel, al is niet toegegeven dat het om een aanval op een Hezbollahkonvooi gaat, hoe waarschijnlijk dit ook is: enkel dat er 'luchtaanvallen' zijn uitgevoerd.
Het Syrische leger kwam ook met een verklaring, waarin het stelde een vliegtuig van de Israëli's te hebben neergehaald. Daar bleek echter niets van te kloppen, en eigenlijk zou je toch ook denken dat ze wel wat belangrijkers aan hun hoofd hebben dan een land dat zichzelf slechts probeert te verdedigen: het bestrijden van jihadisten die je burgers vermoorden en verkrachten enzo. Het is maar een suggestie hoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten