Geweldig: ontruiming vluchtelingenkamp Calais eindelijk begonnen

Geen categorieokt 24 2016, 12:00
Duizenden gelukzoekers uit het Midden-Oosten en Afrika worden verscheept naar andere opvangcentra. De Fransen hebben namelijk hun buik vol van de 'jungle van Calais.'
Vanmorgen vroeg was het dan eindelijk zo ver: de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Calais begon. In totaal zijn er maar liefst 3250 politieagenten aanwezig. Zij moeten ervoor zorgen dat de ontruiming op enigszins ordentelijke wijze geschiedt én dat immigranten die niet weg willen uiteindelijk alsnog in een bus gezet worden.

Om iedereen naar hun nieuwe locatie te vervoeren, staan zo'n zestig bussen klaar. De eerste bus vertrok rond 08.45 uur. Kinderen krijgen voorrang in de rij.

In Calais waren al zo'n 2000 agenten. Voor de ontruiming zijn 1250 extra agenten ingezet.

Gisteravond wisten de bewoners van het kamp natuurlijk al wat er vandaag zou gebeuren. In plaats van daar netjes aan mee te werken gingen zij los. Ze gooiden stenen naar de politie en riepen dat ze nooit nooit nooit mee zouden werken aan de ontruiming.
Al met al gaan de Franse autoriteiten ervan uit dat 2.000 van de 6400 immigranten in het kamp niet mee zullen werken. Het is afwachten hoe de Fransen daarmee omgaan. Gaan ze medewerking afdwingen of staan ze straks toch weer met de handen in het haar toe te kijken?
Natuurlijk is er maar één écht goede oplossing: de Fransen moeten de 'vluchtelingen' vertellen dat mensen die niet meewerken straks op een vliegtuig gezet worden en teruggevlogen worden naar het land van afkomst, of ze dat nou prettig vinden of niet. Pak die lui maar aan. Zero tolerance.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten