Gewoon ziek: ISIS wilde zoveel mogelijk kinderen doden met aanslag op Disneyland Parijs

Geen categorienov 24 2016, 20:00
De jeugd is de toekomst, en ISIS wilde die toekomst graag vrijwaren van Westerse normen en waarden.
Telkens als ik over de zoveelste gruweldaad van terreurgroepen als ISIS lees, denk ik dat het niet walgelijker kan. Helaas weten de haatbaarden me toch elke keer onaangenaam te verrassen door met nóg ziekere ideeën te komen. Het plan voor deze aanslag spant echter de kroon: een aanval op hét kinderparadijs van Europa, Disneyland Parijs.
Denk aan Disneyland, en je denkt aan een wereld die oprecht een wereld apart genoemd kan worden. De dagelijkse zorgen verdwijnen daar als sneeuw voor de zon, en met de vrolijkheid die Disney al tientallen jaren weet te creëren, zal niemand zonder een glimlach weer op huis aangaan. Als het aan Franse aanhangers van moordenaarsbende ISIS ligt, waren op 1 december, precies over een week, heel veel mensen überhaupt nooit meer richting huis gegaan. Nee, kinderen en hun ouders hadden daar onderdeel moeten worden van een enorm bloedbad dat voor zover mogelijk nóg gruwelijker had moeten worden dan de eerdere aanvallen op Charlie Habdo, het Bataclan of de boulevard van Nice.
Gelukkig zal het, in ieder geval voorlopig, niet zo ver komen. Vijf leden van de lokale afdeling van ISIS - jawel, ze zitten ook buiten Syrië! - die dit beraamden zijn afgelopen weekend opgepakt in Straatsburg en Marseille, nadat veiligheidsdiensten aanwijzingen hadden dat het vijftal een aanslag voorbereidde. Dat die vermoedens helemaal klopten, bleek wel toen bekend werd wat er bij een huiszoeking bij één van hen was gevonden: een heel arsenaal aan wapens, inclusief een mitrailleur, en - verrassend genoeg - een pikzwarte vlag met het logo van ISIS zelf.
Het belangrijkste bewijs was echter een smartphone met daarop uitgebreide informatie over de locaties die de plofbaarden op het oog hadden. Een kerk, het hoofdkantoor van de veiligheidsdiensten en dus ook Disneyland Parijs stonden op deze lijst. Het lijkt mij erg waarschijnlijk dat ze voor 1 december een aanval op meerdere plekken tegelijk gepland hadden, precies zoals een jaar geleden gebeurde in Parijs. We weten allemaal hoe dat afliep.
De Franse veiligheidsdiensten verdienen hoe dan ook onze dank voor het voorkomen van een aanslag waarvan de gruwelijkheid van vorige aanslagen zou verbleken. Helaas zijn we er nog niet: zolang er ook nog maar één extremist op deze aarde rondloopt, zijn wij niet veilig voor hun terreur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten