Hypocriete Kuzu: boerkaverbod is alleen maar bedoeld om vrouwen te pesten!

Geen categorienov 24 2016, 21:00
Volgens mij snapt de heer Kuzu niet helemaal wat het werkwoord 'pesten' precies betekent.
Het is mij duidelijk: de Nederlandse democratie heeft een werkelijk dieptepunt bereikt met de aanwezigheid van Erdoğan-fans Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk. Niet zozeer omdat ze dingen zeggen waar ik en vele anderen het zo sterk mee oneens zijn. Nee, dat is juist het hele idee achter een democratie.
Waar ik mij echter wel mateloos aan stoor is de mate van nonchalance waarmee deze twee zetelpikkers hun werk uitvoeren. De ene helft van de tijd wordt besteed aan het belachelijk maken van andere politici met slecht gemonteerde video's op social media, en de andere met het indienen van krankzinnige voorstellen en moties die je gewoon onmogelijkerwijs, zelfs niet met de beste wil van de wereld, serieus kunt nemen.
"De pot verwijt de ketel dat hij zwartziet" is een spreekwoord dat ik de laatste tijd nogal heb moeten afstoffen, aangezien de DENKers mij regelmatig de gelegenheid geven dit toe te passen. Dat is hier niet anders, zij het in combinatie met "hypocrisie", want zo ver gaat dit wel. Over woordcombinaties gesproken: denk eens na over de associaties die je te binnenschieten bij de woorden "boerka" en "pesten". Mij schiet dan te binnen: het pesten van vrouwen met een boerka door hen werken onmogelijk te maken, het pesten van vrouwen met een boerka door welke omgang met mannen dan ook te verhinderen, het pesten van vrouwen met een boerka door sociale interactie vrijwel geheel onmogelijk te maken.. en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar ik zal hier ook delen waar Tunahan Kuzu aan denkt bij deze twee woorden: het pesten van vrouwen doe je door de boerka te verbieden.
Watte?
Je leest het goed. Het verlengstuk van de lange arm van Ankara in Nederland vindt het helemaal prima als vrouwen geheel beperkt worden in wat ze wel en niet mogen doen, maar het verbieden van hét kledingstuk dat die beperking veroorzaakt is je reinste vrouwenpesterij? Het spijt me, maar daar kan ik slechts één conclusie aan verbinden, en dat is dat Kuzu denkt dat vrouwen het gelukkigste zijn als ze gesluierd en wel constant doen wat anderen - hun man, vader of broer - willen. Hoe weerzinwekkend dat ook is, het is de enige manier waarop zijn uitspraken met elkaar te rijmen vallen.
En het is de zoveelste reden waarom Nederland aanstaande maart deze man en zijn gevaarlijke ideeën massaal Den Haag uit moet sturen. Maar kijk en oordeel zelf:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten