Gestoord: 16-jarig meisje en haar 17-jarige vriendin krijgen mogelijk 3 jaar cel voor lesbische kus

Geen categorienov 25 2016, 8:00
Mooi hoor, dat multiculturalisme en de opvatting dat alle culturen inherent gelijkwaardig zijn.
Nou ja, in theorie klinkt dat weliswaar leuk en aardig, maar in de praktijk pakt het toch net een beetje anders uit. Kijk maar: hoe zou politiekcorrect links deze wanpraktijken in Marokko willen verdedigen?

Een kus en een knuffel. Meer was niet nodig voor de Marokkaanse politie om Sanaa (16) en Hajar (17) in oktober op te pakken. Vandaag staan ze terecht in Marrakesh.

De twee kunnen een maximale celstraf krijgen van 3 jaar. Dat is nogal wat voor een kus en "een knuffel." Sterker nog, het is natuurlijk knettergek. Homoactivist Hakim Sikouk heeft gelukkig iets van 'goed' nieuws te melden:

"Ik denk dat ze maar drie of vier maanden krijgen. Het is de eerste keer dat twee meisjes voorkomen in plaats van twee jongens - en dan zijn ze ook nog eens minderjarig. Lesbiennes kunnen meestal op meer steun rekenen in onze cultuur dan homo's. Er is veel over geschreven en gesproken in internationale media; dat zal de straf enorm beïnvloeden."

Oh, het gaat dus 'maar' om drie of vier maanden cel waarschijnlijk? Nou prima dan! Want dat is natuurlijk wél acceptabel?
Het moge duidelijk zijn: Marokko is feitelijk een barbaars, middeleeuws land. Al zouden deze twee meisjes slechts drie dagen gevangen worden gehouden; dat zou nog altijd drie dagen te lang zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten