Gezellig: 'gefrustreerde' migranten branden hun kamp in Lesbos tot de grond af bij ruzietje

Geen categoriedec 20 2017, 17:00
En wie mag betalen voor de wederopbouw van die plek? Precies: wij.
Het is er gisteren weer eens uiterst gezellig aan toegegaan op een vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos. Het eiland is 'dank'zij haar ligging op een steenworp afstand van de Griekse kust een geliefde springplank voor 'vluchtelingen' richting Europa. Immers: Griekenland behoort tot de Europese Unie, en zodra je in de EU bent kunt je aanspraak maken op allerlei mooie voordeeltjes, gratis en voor niets.
Eén van die privileges is om een plek te krijgen in één van de vele asielzoekerscentra die Griekenland telt, zoals dus dat kamp op Lesbos. Helaas vertikken we het nog steeds om die opvang op een slimme manier te regelen. Moslims, christenen, jezidi's, alle geloven en nationaliteiten van de regenboog: we gooien ze allemaal bij elkaar in dezelfde opvang. Want anders racisme en discriminatie natuurlijk.
En dat liep dinsdagavond dus weer eens stevig uit de hand. Afghanen, Irakezen en andere Arabieren op Lesbob hadden een 'kleine ruzie' uit te vechten. Het duurde niet lang of het hele kamp ging op de vuist met elkaar, waarbij eenvoudig vuistwerk al snel overging op andere vormen van geweldpleging. Binnen de kortste keren was men bezig met het in de hens steken van tenten, waarbij de toegesnelde brandweer ook nog eens verhinderd werd het kamp in te gaan. Uiteindelijk moesten zwaarbewapende agenten eraan te pas komen om dit "oorlogsgebied" weer enigszins op orde te krijgen:

Riot police were called in and used teargas to quell the clashes, with major media outlets in Greece calling it a “warzone situation”.

Waar de ruzie deze keer over ging? Wie zal het zeggen. Wat de reden ook was, voor dit soort mensen bestaat er maar één oplossing: lekker terugsturen naar waar ze vandaan komen. Ze vluchten voor geweld in hun thuisland, zeg je? Nou, volgens mij schuwen zij geweld allesbehalve.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten