Gezin eert buschauffeur die hun zoon met syndroom van Down altijd bijzonder goed behandelde

Gezin eert buschauffeur die hun zoon met syndroom van Down altijd bijzonder goed behandelde

Hij zorgde ervoor dat de jongen veilig aankwam op school en zich goed en gewaardeerd voelde.

Tien jaar lang verwelkomde buschauffeur Scott Reynolds passagier Ty Coppola, een jongen met het syndroom van Down, op bijzonder mooie wijze als hij de bus in liep: met een fist bump en een paar vriendelijke woorden. Vaak maakte hij zelfs grappen met Ty. Ook sprak hij regelmatig met de jongen over zijn leven, zijn school, én zijn familie.

Michael Coppola, Ty's vader, legt uit dat dit bijzonder veel betekende voor de jongen zelf en voor zijn ouders:

"Scott zorgde er altijd voor dat Ty's dag op een positieve noot begon. Elke keer weer begon hij zijn dag met een lach op zijn gezicht."

En dat is geen sinecure. Ty is namelijk niet in staat om op een normale manier met andere mensen te communiceren. Daardoor wordt hij vaak anders behandeld: op een manier die duidelijk maakt dat mensen hem niet voor vol aanzien en niet weten wat ze met hem aanmoeten.

Scott deed dat altijd anders. Hij behandelde Ty altijd als een zoon en gaf hem al de aandacht en vriendschap waar hij om verlegen zat.

scott en ty

Het kwam dan ook als een grote schok voor Ty en zijn ouders dat Scott hen enkele maanden geleden liet weten dat hij in februari van dit jaar, twee maanden geleden, met pensioen zou gaan. Ty zou hem ontzettend missen.

Daarom besloten ze om Scott eens goed in het zonnetje te zetten. Ze namen contact op met zijn werkgever -- de baas van het busbedrijf dat kinderen als Ty naar hun speciale school brengt -- en organiseerden samen met hem een surprise party ter afscheid.

Scott wist daar natuurlijk niets van, maar werd opeens gebeld door zijn werkgever. Of hij even langs kon komen voor een spoedbespreking. Scott pakte zijn spullen bij elkaar en reed naar het kantoor. Daar aangekomen werd hij verwelkomd door een menigte, waaronder Ty en zijn ouders.

Vader Michael las een brief voor die ze speciaal voor Scott geschreven hadden. Daar schreven ze onder meer:

It is not always the people with a big title or position of influence that make a difference in the lives of kids with disabilities. It is often those that provide direct care for them and spend time with them every day that make the biggest difference … But people like Scott are extraordinary in our eyes — they care even though it is not their personal ‘mission’ ... Today we recognize a great man for making a difference in the lives of people every single day, simply with the kindness of his heart.

nice

Zoals je hierboven ziet kon Ty's moeder Cheryl het niet droog houden toen haar man Michael de brief voorlas. En Scott? Je ziet dat hij zich ongemakkelijk voelde nu alle aandacht op hem gericht was, maar ook dat hij trots en blij was dat hij zo'n verschil kon maken in het leven van een jongen met Down die graag een goede vriend wilde hebben... en die uiteindelijk vond in zijn buschauffeur.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Joost Eerdmans spuugt op Twitter: 'Het is bagger, dat weten we allemaal'

JA21-medebaas Joost Eerdmans heeft vandaag even lekker uitgehaald naar Twitter. Want, zei hij in de Tweede Kamer, het is alle...

LOL! ChristenUnie wil kabinet héél kritisch gaan volgen: 'Nieuwe bestuurscultuur!'

Tijdens een congres van de ChristenUnie ontving een motie die de partij oproept kritischer te zijn ten opzichte van het kabin...

Lees meer

Net binnen

Joost Eerdmans spuugt op Twitter: 'Het is bagger, dat weten we allemaal'

JA21-medebaas Joost Eerdmans heeft vandaag even lekker uitgehaald naar Twitter. Want, zei hij in de Tweede Kamer, het is alle...

LOL! ChristenUnie wil kabinet héél kritisch gaan volgen: 'Nieuwe bestuurscultuur!'

Tijdens een congres van de ChristenUnie ontving een motie die de partij oproept kritischer te zijn ten opzichte van het kabin...

NOS wast hypocriete WEF-vergadering in Davos wit: 'Inspirerend!'

Vandaag publiceerde de NOS een artikel waarvan de headline zowaar kritisch was over het jaarlijkse WEF-evenement in Davos. Da...

Geert Wilders pakt Joost Eerdmans aan vanwege dwaas Curacaoplan: 'Welja, geef ze lekker vakantie'

Geert Wilders heeft op Twitter Joost Eerdmans hard aangepakt vanwege diens dwaze idee om nepvluchtelingen op te vangen op Cur...

"Onze parlementaire controle is een farce geworden": GroenLinks en PvdA stemmen tegen motie van wantrouwen

PvdA en GroenLinks zijn nepoppositiepartijen. Dat wisten we al langer, maar ze maken dit nu wel héél duidelijk. De twee parti...

Lees meer