Gezin van 13-jarig jongetje heeft geen eten. Dan zet hij een video online waardoor alles verandert

Geen categorienov 03 2015, 12:00
Een barmhartige Samaritaan is in actie gekomen om het gezin te helpen van een 13-jarige jongen met kanker. De reden? Het gezin had geen voedsel en dreigde een paar dagen achter elkaar geen avondmaal te kunnen eten.
Dylan Kenny heeft geen gemakkelijk leven. Hoewel hij nog maar 13 jaar oud is vecht hij nu al voor de derde keer tegen kanker. Het is, daar kun je je iets bij voorstellen, bijzonder zwaar voor hem. Een normale jongen van zijn leeftijd speelt de hele dag buiten, gaat met vrienden op stap, en speelt voetbal. Dylan niet. Daar is hij gewoon te ziek voor.
Dat is niet best, maar de jongen heeft het nog moeilijker omdat zijn ouders geen baan hebben. Daardoor hebben ze geen geld voor voedsel. En dan bedoel ik niet voor snacks, chips of chocoladerepen, maar voor gewoon eten: avondeten.
Kenny zag dat aankomen en besloot dat hij zijn gezin zou helpen. Hoe? Door een video te maken waarin hij uitlegt wat er aan de hand is, en vervolgens een beroep te doen op kijkers om het gezin te helpen.

“We have nothing to eat tonight and I wanted to ask if anyone could help us, for tonight and tomorrow,” said Dylan Kenny in the video.

Zijn moeder legt uit:

His mother said they rely on federal assistance while in between jobs to support their family of seven – all while making the drive from Mays Landing to Nemours/Alfred I. duPont Hospital for Children in Wilmington for Dylan’s treatment.

Hoewel ze het beschamend vindt dat haar zoon het nodig achtte om in een video letterlijk te smeken voor voedsel, weet ze dat hij geen andere optie had. "Ik kan mijn zoon niet eens naar het ziekenhuis brengen!" zegt ze.
Dat is allemaal vreselijk, maar gelukkig loopt dit verhaal bijzonder goed af:

It didn’t take long for Dylan’s plea to reach the ears of those who wanted to help, including Martino Cartier who founded Wigs and Wishes, a nonprofit that helps those battling cancer. "When I saw the video, I was in shock,” said Cartier. After learning Dylan’s circumstances were real, Cartier went to the store to help not knowing he would receive help of his own.

Toen Cartier bij de kassa stond kwam er vervolgens een barmhartige Samaritaan langs die liet weten dat hij $100 van het verschuldigde bedrag voor zijn rekening zou nemen. Andere mensen kwamen ook massaal in actie, waardoor de Kenny-familie nu opeens genoeg eten voor een maand heeft.
En dat is niet alles. Cartiers organisatie zegt dat ze de komende maanden elke zondag eten zullen regelen voor het gezin, waardoor men zich op die dag in ieder geval geen zorgen hoeft te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten