shutterstock 276528923

Gideon van Meijeren (FvD): "Voor de goede orde: huisfeestjes zijn NIET illegaal"

Geen categorieapr 26 2021, 20:00
FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren reageert op het bericht van burgemeesters en politie, die zeggen te vrezen dat veel mensen zich morgen op Koningsdag niet aan de coronaregels zullen houden. Hij wijst erop dat het maximumaantal bezoekers thuis "louter een advies" is.
"Burgemeesters en politie vrezen dat veel mensen zich morgen op Koningsdag niet aan de coronaregels zullen houden", zo begint het bericht op Teletekst. "De politie ziet dat online illegale feestjes worden gepland. Vooral over het aantal mensen dat bij elkaar over de vloer komt, zijn zorgen. Handhaven kan alleen bij een melding van overlast. De inzet, ook van boa's, is opgeschaald."
https://twitter.com/GideonvMeijeren/status/1386666843478310915
Van Meijeren heeft daar wat tegenin te brengen, en zegt: "Voor de goede orde: huisfeestjes zijn NIET illegaal."
Hij licht zijn uitspraak toe: "Coronaregels gelden niet achter de voordeur. Maximumaantal bezoekers thuis is louter een advies (en een slecht advies)."
Ook komt hij met zijn eigen advies: "Dus laat je niet betuttelen, nodig zoveel mensen uit als je zelf wil, geef knuffels, en vooral: LEEF!"
Ex-FvD'er Johan Almekinders voegt daar nog zijn eigen advies aan toe en zegt: ""
Van Meijeren krijgt nog de vraag toegeworpen of je niet kunt worden beboet als je je op eigen terrein niet aan de regels houdt, waarop hij reageert:
""
Hij onderstreept de volgende zin: "Zo gelden bijvoorbeeld de normen over de veilige afstand, groepsvorming en hygiënevoorschriften niet in woningen."
En citeert ook nog een andere toelichting op de spoedwet: "Dit betekent dat de veiligeafstandnorm en andere (gedrags)regels bij of krachten hoofdstuk Va niet van toepassing zijn op situaties waarin het huisrecht in het geding is."
Van Meijerens' berichten worden goed ontvangen door zijn volgers:
"Knap hoor, dat u dat allemaal heeft opgezocht. Hulde", zegt een Twitteraar.
En een andere Twitteraar neemt zijn advies ter harte: "."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten