Global warming? Welke global warming? Koelterecord in Nederland: 0,0 graden in Twente afgelopen nacht

Global warming? Welke global warming? Koelterecord in Nederland: 0,0 graden in Twente afgelopen nacht

We vriezen nog eens dood.

'Het wordt steeds warmer!' 'De ijskappen smelten!' 'Het is tegenwoordig gemiddeld in Nederland 0,000001 graad warmer dan 350 jaar geleden!'

Uhu. Juist.

In Twente daalde het kwik in de nacht van woensdag op donderdag naar 0 graden. Dat is uniek, want nog nooit kwam de temperatuur ergens in het land in deze tijd van het jaar zo dicht bij het vriespunt.

In de periode van 20 juli tot en met 21 augustus is er nog nooit vorst aan de grond genoteerd, zo schrijft Weeronline. Afgelopen nacht werd dit record bijna verbroken.

Op 22 augustus 1973 vroor het al weleens in Twente, Valkenburg en Soesterberg, maar dus niet in de periode waarin we ons nu bevinden. Die is normaal gesproken de warmste periode van het jaar.

Me dunkt dat we de weergoden maar een dankbriefje moeten sturen dat ze definitief een einde hebben gemaakt aan global warming ('We gaan allemaal dood!'). Nu hopen dat links niet opeens besluit dat er waarschijnlijk een kleine (of grote) ijstijd aankomt als we niets doen, en dat dit allemaal komt doordat we te weinig CO2 produceren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer