'Goed ingevoerde bron' bevestigt aan Telegraaf: politie-teamleider 'buiten functie gezet'

'Goed ingevoerde bron' bevestigt aan Telegraaf: politie-teamleider 'buiten functie gezet'

Het zal weer eens niet waar zijn, nog een schandaal. Dit keer komt de Telegraaf met het nieuws dat teamleider Paulo De C.N. buiten z'n functie is gezet. Er is namelijk een onderzoek gestart naar hem, vanwege seksuele intimidatie.

De politie meldt dat er 'een medewerker buiten functie is gesteld vanwege ongewenst gedrag'. Ze willen dus niet de identiteit van de 51-jarige politiechef prijsgeven, maar de Telegraaf weet te melden dat het hier gaat over de teamleider Haarlemmermeer.

"De afdeling Veiligheid, Integriteit en klachten (VIK) was al bezig met een onderzoek naar de 51-jarige man. „Verder doen we geen mededelingen”, zegt een woordvoerder."

Er liep dus al eerder een oriënterend onderzoek naar hem. Na aanleiding hiervan had hij al z'n werk neergelegd, mede doordat er een 'onwerkbare situatie was ontstaan'.

"De C.N. werd door een vrouwelijke collega beschuldigd van aanranding en sexting, het sturen van seksueel getinte berichten. Dat zou hij inmiddels hebben toegegeven. Het onderzoek gaat niettemin door."

Dit soort taferelen lijken trouwens wel de spuigaten uit te lopen. Nog niet zo lang gelden was er een of andere grappenmaker bij de Amsterdamse brandweer die een dildo in een bureaula van een vrouwelijke collega had gelegd en onlangs deed de partner van brandweercommandant Leen Schaap ook een boekje open over onder andere de heersende cultuur binnen het Amsterdamse brandweerkorps.

Dus. Wanneer stoppen dit soort taferelen eens bij brandweer en politie? Hoeveel spreekwoordelijke lijken moeten er nog meer uit de kast vallen? Het lijkt me evident dat werknemers van politie en brandweer van onbesproken gedrag moeten zijn. Misschien iets feller screenen, wellicht?

Lees meer over:
seksuele intimidatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties