Goed nieuws! Hoekstra: 'extraatje uit de schatkist voor corona bestrijdende zorgverleners'

Goed nieuws! Hoekstra: 'extraatje uit de schatkist voor corona bestrijdende zorgverleners'

Geert Wilders. Bron: Democracy Broadcasting / YouTube (Creative Commons).

Minister van Financiën Wopke Hoekstra zei in zijn wekelijkse gesprek met RTL Nieuws dat zorgverleners, die zijn verwikkeld in de strijd tegen corona, kunnen rekenen op een 'extraatje uit de schatkist': "We hebben als kabinet steeds gezegd dat het geweldig is wat er door al die professionals gedaan wordt en dat dat een beloning verdient, niet alleen in de vorm van applaus."

Er zit dus een extraatje voor de zorgverleners in! De Tweede Kamer wilde dat hebben uitgezocht en heeft dus nu antwoord. Maar bedragen worden nog niet genoemd. Ook is het nog onduidelijk in welke begroting dat extraatje dan zal worden opgenomen.

Maar goed, ik ben allang blij dat 'ie er komt! De zorgverleners verdienen inderdaad een beloning, naast de (toch ook aanzienlijke) getoonde blijk van waardering. Een veiliger besluit had Hoekstra ook haast niet kúnnen nemen. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die tegen een extra beloning voor dat zorgpersoneel zijn. Behalve als die te laag of exorbitant blijkt natuurlijk. En dan gok ik eerder op te laag.

Want laten we wel wezen: het is dan wel geen oorlog en we maken het niet van dichtbij mee, maar ze doen daar wel hun werk met gevaar voor eigen leven. En werken echt niet dag in, dag uit, van 9 tot 5. Man, wat zullen die blij zijn als dit eindelijk achter de rug is!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties