Goed zo! Special forces ingezet in Londense metro om terroristen uit te schakelen

Geen categoriesep 17 2017, 19:00
Jihadisten moeten oppassen: om aanslagen te voorkomen, worden voortaan gewapende militairen van de SAS ingezet – de meest brute eenheid van het Britse leger.
Dat bericht de Britse krant The Sun. Een speciale eenheid van de Britse special forces zou al maanden worden getraind om de metro, bussen en vliegtuigen te bewaken. Dat doen ze niet in hun gebruikelijke militaire uitrusting, maar undercover. Op die manier kunnen ze zich bewegen onder het publiek, om in te grijpen wanneer nodig.
Een bron vertelde de Daily Star dat:

"De eenheid bestaat uit zowel mannelijke als vrouwelijke militairen van het Special Reconnaissance Regiment. Ze zijn getraind om te doden en kunnen zich voordoen als stelletjes terwijl ze met het openbaar vervoer reizen."

De krant schrijft dat de militairen eventuele terroristen mogen doodschieten indien nodig. Dat die rigoureuze aanpak geen gek idee is, blijkt wel uit de aanslag in de Londense metro van afgelopen vrijdag. Meerdere reizigers raakten gewond door een bom die was verstopt in een Lidl-tas. Volgens experts was deze bom niet volledig ontploft. Was dat wel gebeurd, dan hadden er zeker doden kunnen vallen. De aanslag werd opgeëist door ISIS.
Het lijkt wel alsof er tegenwoordig elke week een aanval door ISIS plaatsvindt in Europa. Hopelijk kan zo'n getrainde gewapende eenheid daar wat tegen doen, maar het immigratiebeleid van de Europese Unie werkt niet mee. Dankzij Merkel zijn namelijk honderdduizenden migranten Europa binnen gekomen. Zelfs als slechts één op de duizend van hen terroristische plannen heeft, betekent dat dat er honderden potentiële terroristen zich vrijuit door Europa kunnen bewegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten