Vier jonge Amerikaanse vrouwen aangevallen met ZUUR in Marseille

Geen categoriesep 17 2017, 20:00
De toeristes zijn alle vier opgenomen in het ziekenhuis. De dader is gearresteerd.
Voor vier jonge Amerikaanse toeristes veranderde hun bezoek aan het Zuid-Franse Marseille in een absolute nachtmerrie. Op het treinstation van de stad werden ze slachtoffer van een aanval met zuur. Twee van de vrouwen hebben verwondingen in hun gezicht. Een van hen heeft oogletsel opgelopen door de zuuraanval, en alle vier de vrouwen zijn opgenomen in het ziekenhuis – van wie twee in shocktoestand.
De Franse politie heeft een 41-jarige vrouw gearresteerd die het zuur naar de Amerikaanse toeristes zou hebben gegooid. Volgens de politie is het nog niet duidelijk wat het motief van de vrouw was. Er zou niet overduidelijk sprake zijn van terrorisme, maar toch kon een terroristisch oogmerk niet worden uitgesloten.
Het is niet bekend waar in de Verenigde Staten de vrouwen vandaan komen, laat staan hoe ze heten. Wel is bekend dat alle vier de toeristes in de 20 zijn. Het lijkt erop dat hun letsel meevalt – hopelijk komen ze met de schrik vrij. Toch is de zuuraanval een teken dat de Franse straten steeds minder veilig worden. Durven Amerikaanse toeristen in de toekomst nog naar Europa te reizen? De tijd zal het leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten