Vier jonge Amerikaanse vrouwen aangevallen met ZUUR in Marseille

Vier jonge Amerikaanse vrouwen aangevallen met ZUUR in Marseille

De toeristes zijn alle vier opgenomen in het ziekenhuis. De dader is gearresteerd.

Voor vier jonge Amerikaanse toeristes veranderde hun bezoek aan het Zuid-Franse Marseille in een absolute nachtmerrie. Op het treinstation van de stad werden ze slachtoffer van een aanval met zuur. Twee van de vrouwen hebben verwondingen in hun gezicht. Een van hen heeft oogletsel opgelopen door de zuuraanval, en alle vier de vrouwen zijn opgenomen in het ziekenhuis – van wie twee in shocktoestand.

De Franse politie heeft een 41-jarige vrouw gearresteerd die het zuur naar de Amerikaanse toeristes zou hebben gegooid. Volgens de politie is het nog niet duidelijk wat het motief van de vrouw was. Er zou niet overduidelijk sprake zijn van terrorisme, maar toch kon een terroristisch oogmerk niet worden uitgesloten.

Het is niet bekend waar in de Verenigde Staten de vrouwen vandaan komen, laat staan hoe ze heten. Wel is bekend dat alle vier de toeristes in de 20 zijn. Het lijkt erop dat hun letsel meevalt – hopelijk komen ze met de schrik vrij. Toch is de zuuraanval een teken dat de Franse straten steeds minder veilig worden. Durven Amerikaanse toeristen in de toekomst nog naar Europa te reizen? De tijd zal het leren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Frankrijk terreur Marseille zuur

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties