shutterstock 1731296308

Gooi alles weer open! 'Daling coronabesmettingen zet door'

Geen categorieaug 02 2021, 8:48
We horen een hele hoop over de hoegenaamd levensgevaarlijke, vreselijk besmettelijke Deltavariant van het coronavirus, maar vooralsnog valt de schade in Nederland alleszins mee. Het aantal besmettingen is namelijk wéér afgenomen. En significant ook.
Gisteren werden er 2.350 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Dat is op een bevolking van 17.000.000 natuurlijk helemaal niks. Ik bedoel maar. Als dat 365 dagen achter elkaar gebeurt kom je uit op 857.750 besmette Nederlanders.
In een jaar tijd.
In twee jaar tijd 1.715.500.
In drie jaar tijd 2.573.250.
Zelfs in vier jaar tijd nog maar 3.431.000.
Dus in vier jaar tijd is dan nog steeds slechts 20% van de bevolking besmet geraakt.
Als je deze cijfers ziet en er dan nog steeds voor pleit dat meerdaagse festivals niet door mogen gaan, er afstand gehouden moet worden, restaurants met beperkingen moeten werken, en ga zo maar door, dan ben je niet helemaal goed bij je hoofd. Ik bedoel maar, zelfs als het aantal besmettingen twee keer zo hoog wordt, dan duurt het nog steeds twee jaar voordat 20% van de bevolking besmet is geraakt. Als het verviervoudigd wordt, het aantal besmettingen, dan heb je het over een jaar. Let wel, niet voordat de hele bevolking "blootgesteld is aan het virus," maar één op de vijf Nederlanders. Vier op de vijf Nederlanders hebben dan nog steeds nergens last van gehad.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Deze cijfers bewijzen dat álle maatregelen volstrekt onzinnig zijn. Er moet geïnvesteerd worden in de zorg om de hogere vraag aan te kunnen, en dat is het dan. Meer doen dan dat is volstrekt, maar dan ook echt volstrekt, belachelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten