Gratis eersteklas medicijnen voor asielzoekers, arme Nederlanders krijgen tweedehands pillen

Gratis eersteklas medicijnen voor asielzoekers, arme Nederlanders krijgen tweedehands pillen

Gisteren twitterde PVV-Kamerlid Reinette Klever dat asielzoekers gratis en voor niets medicijnen krijgen van Vadertje Staat. Maar klopt dat wel? Ja, zegt GeenStijl, dat snel even een Factcheck heeft uitgevoerd.

Het Algemeen Dagblad berichtte gisteren dat veel huisartsen tegenwoordig overgebleven medicijnen "opsparen" voor zieke Nederlanders die die steeds maar weer stijgende zorgkosten niet kunnen betalen. Het was een schrijnend verhaal. Blijkbaar is de 'onzichtbare armoede' in ons land veel groter dan de gevestigde politieke partijen willen toegeven. Het is om kotsmisselijk van te worden.

PVV-Kamerlid Reinette Klever vindt dat terecht vreselijk, maar voegde daar op Twitter aan toe dat het nog erger wordt als je beseft dat asielzoekers hun medicatie gratis en voor niets krijgen van Vadertje Staat.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Je zou denken: dat is zó erg dat het bijna wel onjuist móét zijn. Gek genoeg gingen de linkse media er echter niet mee aan de haal. Dat was natuurlijk een veeg teken: het geeft je immers de indruk dat het verhaal van Klever 100 procent klopt en dat zelfs linkse journalisten beseffen dat ze dit niet op een andere manier kunnen draaien.

Aangezien de leden van het partijkartel geen factcheck durfden te doen besloot GeenStijl om dit even uit te zoeken. En ja hoor, Klever heeft gelijk. Kijk maar naar deze handige factsheet van de COA:

factcheck

Lees die tekst nogmaals door. Ja. U leest het goed: asielzoekers hoeven geen eigen bijdrage te betalen voor medicijnen.

En ondertussen blijkt dat maar liefst 14.000 zieken en ouderen een schuld hebben door de eigen bijdrage in de zorg. Dit is dus het "gave land" waar Mark Rutte in zegt te wonen. Lekker he? Ja, ja, Nederland anno 2016 is écht een land om trots op te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer