Gratis ov binnen Brussel voor 65.000 klimaatbetogers die met korting naar de stad afreisden

Geen categoriedec 02 2018, 18:00
Dolletjes! 65.000 Mensen waren vandaag op de been te Brussel voor een protestmars voor een daadkrachtiger klimaatbeleid. Zij konden met korting (kaartje €5,-) naar Brussel reizen en vervolgens gratis met het ov naar de speeches en optredens! Dat meldt de NOS.
'Hé, Wout, hoor ik dat nou goed? Voorstanders voor een daadkrachtiger klimaatbeleid, (dus onder andere brandstof duurder willen maken) die en masse het ov gebruiken om op locatie te komen en ook nog eens korting krijgen of zelfs gratis mogen reizen?' Ja daar komt het inderdaad op neer!
Kennelijk voelde niemand zich bezwaard om van de korting gebruik te maken terwijl ze op weg waren naar een protestmars om datgene waar zij niet (volledig) voor betaalden, duurder te maken!
Aanleiding voor de protestmars is de aftrap van de internationale klimaattop in het Poolse Katowice. Alle landen die in 2015 tekenden komen nu weer (met het vliegtuig natuurlijk) samen om eens even lekker bij te kletsen. Er komen vertegenwoordigers uit ongeveer 200 landen en carpoolen is voor de meesten geen optie.
In Berlijn en Keulen werd gisteren al geprotesteerd tegen het gebruik van steen- en bruinkool. De aanleiding voor het gebruik van beide soorten kool in Duitsland is direct te herleiden naar de windmolenparken en het sluiten van de kolencentrales, waardoor pieken en dalen in energieconsumptie niet konden worden opgevangen. Hier kwamen ook weer 36.000 man voor op de been. Wat een hilarisch maar vooral hypocriet geheel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten