De geplande hype van Greta Thunberg blijft uit, flopt volledig in Nederland: zelfs linkse partijen sceptisch

De geplande hype van Greta Thunberg blijft uit, flopt volledig in Nederland: zelfs linkse partijen sceptisch

Greta Thunberg lijkt in alle opzichten op een flop uit te lopen. Naar aanleiding van een opiniepeiling blijkt dat Nederland negatief is over Thunbergs toespraak tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Kiezers van de partijen VVD, CDA, SP, FVD, PVV en 50Plus vinden het fenomeen-Thunberg maar niets, terwijl de kiezers van GroenLinks, PvdA, en PvdD positief zijn.

Wat vinden Nederlanders van de VN-toespraak van Greta Thunberg?

[caption id="attachment_236067" align="aligncenter" width="800"]Bron: Maurice de Hond / Peil.nl Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]

Als we kijken naar de resultaten van de peiling van Maurice de Hond (Peil.nl) dan valt direct op dat 31% van de kiezers negatief is over de toespraak van Thunberg bij de Verenigde Naties. Dat de scheiding in deze niet loopt over het politieke midden bewijst de SP: kiezers van die partij zijn namelijk ook niet zo positief over Thunberg in vergelijking met bijvoorbeeld kiezers van GroenLinks.

De Klaver-hippies zijn echter wel he-le-maal lyrisch over het jonge meisje en steunen haar met een score van 52%. Dat patroon zien we ook bij Partij voor de Dieren, maar daarna droogt de steun voor haar toespraak al vrij snel op. De resultaten van de peilingen liggen in lijn der verwachtingen. Persoonlijk vond ik de toespraak van Greta Thunberg 'opmerkelijk'. Vanuit een retorisch standpunt was het een drama en inhoudelijk zat er weinig vel over de botten. Als Thunberg haar PR-bureau niet beter aan het werk zet, dan geldt Nederland binnenkort als 'een verloren land'.

Althans voor Greta Thunberg en haar PR-machine. Dat laatste is natuurlijk erg jammer voor de puberdame want daardoor zal de verkoop van haar boek 'Ons huis staat in brand' minder goed renderen. Gelukkig voor Thunberg zijn er nog voldoende kansen om opnieuw de pers te halen.

Lees meer over:
Greta Thunberg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer