Grieken gaan volidioot: Syriza verreweg de grootste

Geen categoriejan 26 2015, 9:02
Ah ja, prima moment om op een leninistisch-marxistische partij te stemmen inderdaad.
Wat zullen de oude Grieken - Socrates, Plato, Zeno, Aristoteles en die vele, vele anderen - trots zijn op hun nazaten zeg.
Europa kan de borst natmaken, nadat de Griekse verkiezingen gisteren zijn uitgedraaid op een overweldigende verkiezingszege van het links-radicale Syriza. Partijleider Aleksis Tsipras verpletterde zijn rivaal, de huidige premier Antonis Samaras. Tsipras lijkt verzekerd van het premierschap. Gisteravond beloofde de oud-communist zijn landgenoten betere tijden. „De tijden van de internationale trojka zijn voorbij.”
De diehard socialist Tsipras beloofde kiezers lagere belastingen en meer banen, maar ook hogere uitkeringen, een hoger minimumloon en - oh ja - het terugdraaien van massaontslagen (van de staat).
Kortom, hij belooft ze zo ongeveer de hemel op aarde terwijl ze in de hel leven.
Nou klinken die plannen heel leuk en aardig, maar ieder weldenkend mens weet dat het nogal lastig is om die zaken met elkaar te combineren. Je kunt de economie niet versterken door de overheid tegelijkertijd gigantisch te maken; door meer uit te geven aan mensen die niets doen en op kunstmatige wijze banen te creëren die ook nog eens volstrekt overbodig zijn.
Oh, en dat is niet alles. Nee, Tsipras belooft de Grieken namelijk ook (deels) kwijtschelding van hun schulden aan Europa. De helft van de 240 miljard euro die ze bij de rest van het continent in de schuld staan zou moeten worden kwijtgescholden. Dat krijgt hij, Tsipras, wel even voor elkaar, aldus de volksmenner zelf.
Je kunt Tsipras bekritiseren vanwege zijn volkomen idiote beloftes, maar eigenlijk heeft dat geen nut. Zo'n man zou namelijk niets voor elkaar krijgen - zou helemaal geen carriere hebben - als Griekse kiezers niet zo dom zouden zijn om op hem te stemmen. Blijkbaar zijn Grieken zo ongelooflijk achterlijk dat ze werkelijk denken dat méér socialisme, méér overheid en méér gratis geld het land kan redden, terwijl dat soort wanbeleid hun land juist veranderd heeft in één grote economische puinhoop.
Ik heb zelden zo'n oliedom volk meegemaakt. Succes ermee mensen, blaas wat over is van je economie ook maar op. Dan weet je in ieder geval zeker dat jullie en jullie kinderen en kleinkinderen voor altijd aan de bedelstaf zullen raken. Dat is blijkbaar het socialistische walhalla wat jullie voor ogen staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten