Grieken zijn niet goed, maar wel gek

Geen categoriemrt 01 2016, 11:00
Griekenland weet niet wat het moet doen met tienduizenden 'vluchtelingen' die graag door willen reizen naar de rest van Europa.
Helaas voor de vluchtelingen/avonturiers/gelukszoekers denkt de rest van Europa daar net een beetje anders over. Met name oost-Europese landen en Balkanlanden hebben hun grenzen feitelijk gewoon dichtgegooid. Het gevolg: tienduizenden vluchtelingen zitten vast in Griekenland. En Athene zit nu met de handen in het haar.
https://twitter.com/NickMalkoutzis/status/704575301691580416
Het is te gek voor woorden dat Griekenland dit accepteert. Geen enkel land zou dat moeten doen. Regeringen bestaan om de belangen van hun volk te beschermen, niet om mensen uit andere landen te helpen. Het is mooi en handig als dat laatste kan, maar niet als het ten koste gaat van het eigen volk of diens belangen. En dat gebeurt nu wel in Griekenland.
Ondertussen klagen de Grieken steen en been dat Turkije vluchtelingen nog steeds laat gaan en staan wat ze willen, wat eerst en vooral inhoudt dat ze massaal op een boot naar Griekenland stappen. Athene moet daar nu maar eens tegen optreden, met steun van de EU. Hoe? Laat de marine patrouilleren en stuur boten met vluchtelingen gewoon terug naar Turkse wateren. President Erdogan zal dat ongetwijfeld niet leuk vinden, maar wat maakt dat de Grieken uit? Hij beloofde eerder dat hij een einde zou maken aan de vluchtelingentsunami. Aangezien hij dat niet gedaan heeft moeten Griekenland en de rest van de EU dit maar afdwingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten