GroenLinks-banenproject volledig mislukt: gierige bestuurders kregen €1,3 miljoen beloning, werklozen bijna niets

GroenLinks-banenproject volledig mislukt: gierige bestuurders kregen €1,3 miljoen beloning, werklozen bijna niets

GroenLinks-wethouder Bert van Alphen. Bron: Screenshot Gemeente Den Haag / Twitter.

Een GroenLinks-wethouder bij de Gemeente Den Haag heeft een flink bedrag gestoken in een project om werklozen aan het werk te krijgen. Echter is dit project door toedoen van geldgrage bestuurders compleet mislukt: zij gaven zichzelf te hoge salarissen, maar werklozen werden nauwelijks geholpen. In totaal hebben maar zeventien werklozen een baan gekregen door dit project.

De Haagse GroenLinks-wethouder Bert van Alphen kwam vandaag met de mededeling dat het project Energieacademie definitief gaat stoppen. 1,3 miljoen euro had de gemeente geïnvesteerd, maar de salonfähige bestuurders staken dit geld liever in hun eigen zakken dan dat zij werklozen aan een baan hielpen.

Het doel was om 560 werkloze kwetsbare jongeren en bijstandsgerechtigden aan het werk te krijgen. Bijna anderhalf miljoen euro werd er voor neergelegd. Uiteindelijk hebben zeventien mensen een baan gekregen via het project.

De gemeente deed vervolgens een onderzoek naar het slechte rendement van dit project. En wat bleek? De salonfähige bestuurders en medewerkers hadden dus verreweg het meeste geld in hun eigen zakken gestoken. Als ware solidariteitsstrijders gaven zij zichzelf veel te hoge lonen en vergoedingen. De begroting klopte voor geen meter en uiteindelijk zijn maar enkele mensen geholpen. Het project is dan ook definitief failliet verklaard.

Toch blijft de GroenLinks-wethouder Van Alphen het concept van de Energieacademie steunen. Daarom heeft hij een adviesbureau de opdracht gegeven om een nieuwe levensvatbare vorm te vinden voor dit project. Of daarbij weer allerlei linkse bestuurders exorbitant worden betaald uit de staatsruif, weten we nog niet.

Misschien moet je gewoon wat strenger toezicht houden op de bestuurders van dit soort plannen. Ze profileren zich allemaal als deugvolk, maar blijken uiteindelijk toch vaak genoeg geen zuivere intenties te hebben. Kortom: een gevalletje 'links lullen, rechts vullen'. En de belastingbetaler betaalt uiteindelijk de torenhoge rekening. Bedankt, GroenLinks!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties