GroenLinks Den Haag wil af van ombudspolitiek Richard de Mos: 'Het kan gevaarlijk zijn'

GroenLinks Den Haag wil af van ombudspolitiek Richard de Mos: 'Het kan gevaarlijk zijn'

Richard de Mos.

De Haagse afdeling van GroenLinks laat maar weer eens zien dat politieke partijen er zeker niet altijd voor het volk zijn. Bij GroenLinks gruwelen ze van de ombudspolitiek van De Mos. De politiek van 'wij regelen het' waar De Mos bekend om staat wil GroenLinks zo snel mogelijk in de ban doen.

De mouwen opstropen en de problemen van de gewone man oplossen, daar heeft GroenLinks niet zo veel. De partij kan het stiekem niet verdragen dat Richard de Mos op handen wordt gedragen in Den Haag. De Mos en zijn partij gaan wel de straat op, en helpen wel de mensen direct. In plaats van eindeloos, en soms zinloos, vergaderen in de raad gaan zij wel naar de inwoners toe.

'Sommige partijen hier in de raad denken voor dit gevoel van ontevredenheid een oplossing gevonden te hebben', zegt GroenLinks-fractievoorzitter Arjen Kapteijns. 'Ze noemen het ombudspolitiek. Als je een klacht hebt of niet tevreden bent, kunnen zij het voor je regelen. Het besturen van een stad verengen tot het opkomen voor individuele kwesties is in mijn ogen een karikatuur van wat er allemaal komt kijken bij een grote stad.'

Natuurlijk wisselen ze de kritiek af door direct te melden dat ook zij wel naar de gewone mensen luisteren. Maar wie houden ze nu voor de gek? De sociaaldemocratische partijen in Nederland zijn nog maar een schim van wat ze ooit waren.

'Maar toch ben ik ervan overtuigd dat deze ombudspolitiek vanuit de raad nooit de oplossing kan zijn voor het dichten van de kloof tussen bewoners en het bestuur. Het kan zelfs gevaarlijk zijn', vindt hij. 'Het gevaar schuilt erin dat de belangen van de mensen of ondernemers die de weg naar een raadslid weten te vinden omdat ze mondig genoeg zijn, een goed netwerk hebben of vaardig zijn op de sociale media, beter vertegenwoordigd worden dan de belangen van andere mensen. Hierdoor kan het algemene belang ondersneeuwen.'

Maar De Mos kennende gaat hij stug door met zijn ombudspolitiek. Dit is dan ook waar de Hagenezen op zitten te wachten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties