GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink: ´Het mag allemaal nog wel iets linkser in Amsterdam!´

GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink: ´Het mag allemaal nog wel iets linkser in Amsterdam!´

Geen categoriemaa 07, 19:00
Als het aan de Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink ligt, slaat Amsterdam nog verder af naar links. De GroenLinkser zegt het te vertikken om in te binden en toe te geven aan gemeentelijke voorstellen die in zijn ogen niet progressief genoeg zijn.
In een interview met de Amsterdamse stadscourant Het Parool ontvouwt Groot Wassink zijn ideologische plannen voor de hoofdstad. Zo laat hij doorschemeren dat het bestuur in zijn stad best nog wel iets linkser zou kunnen, alleen is dat volgens Groot Wassink momenteel onmogelijk omdat D66 ook deel uitmaakt van het college in Amsterdam.
Als het aan Groot Wassink ligt wordt het armoedebeleid in Amsterdam verder aangescherpt. De GroenLinks-wethouder is verder een groot tegenstander van verdere groei van de grootste luchthaven van ons land: ¨Het kan geen verrassing zijn dat ik tegen de groei van Schiphol ben, terwijl het coalitieakkoord daar minder duidelijk over is¨, aldus Groot Wassink.
Groot Wassink wist in het recente verleden al vaker het nieuws te halen met zijn onorthodoxe leiderschap in Amsterdam. Zo was hij verantwoordelijk voor de realisatie van vijfhonderd opvangplekken voor uitgeprocedeerde asielzoekers en mensen met een illegale verblijfstatus. Daarnaast is Groot Wassink de architect van het meest linkse college aller tijden in de hoofdstad. Onder zijn vleugels werd er een college gesmeed bestaande uit GroenLinks, de PvdA, D66 en de SP.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten