Groep De Mos eist opheldering over voorrangsbehandeling bestuurders bij toewijzen asielopvang

Geen categoriefeb 01 2016, 13:00
Hele Nederlandse wijken en dorpen gaan gebukt onder de opvang van asielzoekers. De enige wijken die de dans ontspringen zijn woonplaatsen van bestuurders.
De lokale Haagse fractie Groep de Mos / Ouderen Partij is terecht woedend over de mogelijkheid dat de gemeente Den Haag een rol heeft gespeeld in het besluit om geen asielzoekers op te vangen in buurten waar bestuurders wonen. Enige maanden geleden viel de Haagse Julianakazerne af als mogelijke lokatie voor asielzoekers. Naast premier Rutte woont ook de Haagse wethouder Revis daar in de wijk.
De Mos legt uit:

"Vanwege de grootstedelijke problematiek, onder andere de grote werkloosheid, hoge armoedecijfers en etnische spanningen tussen bevolkingsgroepen, is Groep de Mos tegen asielopvang in alle Haagse wijken. De bestuurders van deze stad en dit land hadden daar echter geen enkele boodschap aan. Des te kwader zijn wij dat nu blijkt dat diezelfde bestuurders er alles aan doen om hun eigen straatje schoon te vegen."

Overeenkomstig Artikel 30 van het Regelement van Orde stelt het lid De Mos (Groep de Mos / Ouderen Partij) daarom de volgende vragen aan de voorzitter van de Haagse Raad:

1. Bent u bekend met het bericht "Bestuurder in de buurt weegt mee bij afweging locatie azc"?

2. Wat is uw oordeel over het feit dat bestuurders Jan met de Pet opzadelen met de gevolgen van asielopvang, maar er zelf alles aandoen om hun achtertuintje er aangeharkt en zonder asielzoekers bij te laten liggen?

3. Kunt u garanderen dat het COA of andere organisaties / personen bij u geen verzoek(en) heeft / hebben ingewilligd om de Julianakazerne te schrappen als asielopvang vanwege de bestuurders die daar in de buurt wonen?

4. Kunt u garanderen dat het feit dat er bestuurders In de nabijheid van de Julianakazerne wonen geen enkele rol heeft gespeeld bij het schrappen van de Julieanakazerne als asielopvang?

Het zijn goede vragen die natuurlijk onmiddellijk beantwoord dienen te worden door de Raad. Het kan toch niet zo zijn dat er in Nederland met twee maten gemeten wordt: één voor het gewone volk (of in termen die de Haagse kaasstolp zal gebruiken: het plebs) en één voor bestuurders (of in termen die de Haagse kaasstolp begrijpt: de boven ons gestelden)?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten